Verbazing over merkwaardige actie Burak Yilmaz: 'Dit heb ik nog nooit gezien'

Reacties

Burak Yilmaz scoorde zaterdagavond niet bij de competitiewedstrijd Sparta Rotterdam-Fortuna Sittard (3-1), maar trok op Het Kasteel toch weer behoorlijk wat aandacht naar zich toe. Vooral een merkwaardige actie in de eerste helft sprong in het oog.

Verbazing over merkwaardige actie Burak Yilmaz: 'Dit heb ik nog nooit gezien'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
3 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Burak, die begin september voor het laatst trefzeker was voor Fortuna, kreeg bij een 1-1 tussenstand een open schietkans. De aanvaller stopte echter opeens met voetballen, omdat hij van mening was dat er een strafschop had moeten worden gegeven vanwege een vermeende overtreding van Shurandy Sambo op Iñigo Córdoba. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük dacht daar echter anders over.

Door de 'werkweigering' van Burak ging de kans voor Fortuna verloren. Het zorgde voor onbegrip in de ESPN-studio. 'Hoe vind je dit? Dit heb ik nog nooit gezien!', zei analist Kees Kwakman. Mario Been noemde Burak 'een mannetje'. 'Hij denkt dat het een strafschop is, maar er is niks aan de hand. Die Sambo speelt gewoon de bal.'

Zondagochtend werd het moment bij Goedemorgen Eredivisie opnieuw besproken. Tafelgast Fred Grim kon zijn ogen nauwelijks geloven. 'Dit is dramatisch, natuurlijk', zei de momenteel werkloze trainer. 'Op trainingen heb je weleens dat de jonkies stoppen, terwijl een coach door laat spelen. Dan geef je aan: je gaat altijd door, totdat de scheidsrechter fluit. Als zo'n speler met zo'n reputatie gewoon stopt... dat is dodelijk.'

Vervelende avond
Burak beleefde een vervelende avond tegen Adil Auassar en Bart Vriends, die de aanvaller regelmatig hard aanpakten. Vriends kreeg al vrij snel een gele kaart, waarna Burak er alles aan deed om ervoor te zorgen dat de mandekker nog eens met deze prent bestraft zou worden. Gözübüyük liet zich echter niet gek maken; Vriends kon de wedstrijd gewoon uitspelen.

In de tweede helft slingerde Gözübüyük Yilmaz wel op de bon. De spits vond ook nu weer dat Fortuna een strafschop had moeten krijgen en bleef daar maar over door zeuren, totdat Gözübüyük er genoeg van had en hij had spel stillegde om Burak te bestraffen. Voor de Fortuna-ster betekende dit zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij voor de volgende wedstrijd geschorst is. Fortuna speelt komende zaterdag thuis tegen FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.