Frustraties lopen op bij Fortuna na eerste Eredivisie-domper onder Velázquez

Reacties

Fortuna Sittard heeft de eerste competitienederlaag onder trainer Julio Velázquez geleden. Sparta Rotterdam wees op Het Kasteel de gefrustreerde Limburgers terug.

Frustraties lopen op bij Fortuna na eerste Eredivisie-domper onder Velázquez
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
3 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

De wisseling van de wacht had effect gehad bij Fortuna Sittard. Onder Velázquez bleef de Limburgse ploeg in de eerste zes duels in de Eredivisie ongeslagen, waardoor afstand werd genomen van de rode streep.

Op Het Kasteel zette Fortuna in de negentiende minuut de eerste stap op weg naar een volgend succes. Tijjani Noslin bracht met een vlammend schot na een solo de 0-1 op het scorebord. Daarna keerden de kansen. Arno Verschueren tekende halverwege de eerste helft met een rake kopbal voor de gelijkmaker.

Fortuna Sittard raakte gefrustreerd, waarbij scheidsrechter Serdar Gözübüyük het moest ontgelden. De Limburgers zorgden met hun gemekker voor irritatie bij de arbiter en ook bij Sparta-trainer Maurice Steijn. Die was duidelijk niet gediend van het vragen om een tweede gele kaart voor Bart Vriends.

Ook Burak Yilmaz liet zich daarbij niet onbetuigd. De aanvaller van Fortuna stopte in de eerste helft zelfs met doorvoetballen na een struikelpartij om vervolgens tot zijn grote verbazing te moeten constateren dat de geclaimde strafschop achterwege was gebleven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fortuna Sittard kon bij de 2-1 van Sparta in de 54ste minuut niet met het vingertje wijzen naar Gözübüyük. De overtreding van Ximo Navarro op Koki Saito was genoeg aanleiding voor een strafschop, die Vito van Crooij met enig fortuin benutte.

Sparta liet via Tobias Lauritsen na de genadeklap uit te delen, waardoor Fortuna Sittard hoop hield op een positief resultaat. De Limburgers voelden zich in hun jacht op de gelijkmaker tekort gedaan door Gözübüyük, die twee penaltyclaims van de hand wees en daarbij werd gesteund door de VAR. Yilmaz wond zich daar zo over op dat het hem een gele kaart opleverde voor commentaar op de leiding. Volgende week moet hij daardoor geschorst toekijken.

In de 83ste minuut moest Fortuna Sittard dan toch het hoofd definitief buigen. Verschueren was de beul voor de Limburgse gasten en de gevierde bij de Rotterdammers. Door de vijfde thuiszege op rij is Sparta geklommen naar de zesde plaats in de Eredivisie, waar Fortuna Sittard zich na de verloren avond in Rotterdam terugvindt op de elfde plaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sparta Rotterdam Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.