Verbazing over late afgelasting in Eredivisie: 'Dit had ook eerder gekund'

Reacties

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk werd vrijdagavond op het allerlaatste moment afgelast, nadat de spelers bij scheidsrechter Jochem Kamphuis hadden aangegeven dat zij het onverantwoord vonden om te gaan voetballen. De verbazing over deze last minute-afgelasting was vrij groot.

Verbazing over late afgelasting in Eredivisie: 'Dit had ook eerder gekund'
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
3 - 2
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Het sneeuwde deze vrijdag behoorlijk in Deventer, waardoor het veld erg moeilijk bespeelbaar werd. Zo'n anderhalf uur voor de aftrap leek er al een streep door het Eredivisie-duel te gaan. Uiteindelijk werd toen besloten om het aanvangstijdstip met drie kwartier te verzetten, naar 20.45 uur. Rond dat tijdstip bleek het veld er echter nog steeds niet goed bij te liggen. Na overleg werd besloten om de wedstrijd daarom toch maar van het vrijdagavondprogramma te halen.

De supporters waren zodoende voor niets naar het stadion gekomen en dat zorgde voor frustratie. René Hake, coach van Go Ahead, begreep dat wel. 'Drie uur geleden was dit ook wel duidelijk. Het is in goed overleg gegaan, maar dit had ook eerder gekund', zei Hake voor de camera van ESPN. 'Nu komen de supporters voor niets en dat is natuurlijk wel zonde. Dit had voorkomen kunnen worden, denk ik.'

Hake nam Kamphuis daarbij niks kwalijk. De scheidsrechter volgde de procedures en vond zelf dat er gevoetbald had kunnen worden. Tijdens de warming-up kregen de spelers daar echter andere gedachten over. 'Ik denk dat het sterk is van Kamphuis dat daarnaar geluisterd is', aldus Hake. Joseph Oosting, coach van RKC Waalwijk, sloot zich daarbij aan.

Volgens RKC-aanvoerder Michiel Kramer was een afgelasting logisch. 'In de warming-up hebben we het geprobeerd, maar we merkten dat het niet ging', zei hij. 'Het is supervervelend voor de fans, maar als het niet verantwoord is om te spelen, is het de juiste beslissing.'

Het is nog onduidelijk wanneer Go Ahead en RKC op herhaling zullen gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.