Verbazing bij Everton over reserverol Van de Beek bij United: 'Als hij zo goed is...'

Reacties

Donny van de Beek heeft in zijn eerste weken bij Everton een positieve indruk achtergelaten. Niet alleen vanwege zijn succesvolle basisdebuut tegen Leeds United, ook intern zijn ze bij de Premier League-club uit Liverpool lovend over de 24-jarige ex-Ajacied.

Verbazing bij Everton over reserverol Van de Beek bij United: 'Als hij zo goed is...'
© Pro Shots

Tenminste, dat stelt Rio Ferdinand in zijn podcast FIVE. 'Ik heb met een paar mensen gesproken en ze zeiden dat hij het niveau op de trainingen meteen omhoog heeft getild', zei de voormalige verdediger van Manchester United en de Engelse nationale ploeg maandagavond.

Bij Everton snappen ze volgens Ferdinand dan ook niet dat Van de Beek niet aan spelen toekwam bij United. 'Veel van hen hadden zoiets van: wauw, als hij zo goed is, dan moeten ze wel ongelooflijk goed zijn bij Manchester United als hij geen basisplaats kan veroveren.'

Van de Beek werd op Deadline Day voor de rest van het seizoen gehuurd van United, waar hij in de eerste seizoenshelft tot slechts acht overwegend korte optredens kwam in de Premier League. Ook na komst van interim-manager Ralf Rangnick veranderde dat niet.

De tijdelijke overstap naar Everton bood uitkomst en de start van Van de Beek is veelbelovend. De negentienvoudig international kreeg lof van manager Frank Lampard voor zijn goede spel tegen Leeds United. Ook Engelse media waren lovend over zijn optreden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Everton
Meer over Everton
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.