Verbaasde Jørgensen moet Feyenoord weer aan zeges in De Kuip helpen

Reacties

Feyenoord bleef zijn laatste twee thuiswedstrijden zonder zege en dinsdag komt Shakhtar Donetsk op bezoek in De Kuip (aftrap 20.45 uur). Alle hoop in Rotterdam is nu gericht op Nicolai Jørgensen.

Verbaasde Jørgensen moet Feyenoord weer aan zeges in De Kuip helpen

Het oorverdovende gejuich bij zijn rentree zaterdag tegen PEC Zwolle bezorgde zelfs de Deen de koude rillingen. 'Dat publiek hier blijft me verbazen, ik had echt het idee dat ik wel moest scoren, dat lukte ook bijna, geen idee hoe die keeper de bal eruit hield. Volgens mij weet hij het zelf ook niet.'

Ondanks de sterke invalbeurt van Jørgensen bleef Feyenoord tegen PEC Zwolle steken op 0-0, terwijl de de thuiswedstrijd daarvoor - zonder de geblesseerde aanvaller - zelfs met 0-2 verloren ging tegen NAC Breda. De regerend landskampioen heeft daardoor na acht duels al vijf punten minder dan koploper PSV.

Jørgensen maakt zich nog niet druk over de opgelopen achterstand. Tegen Ajax begint wat hem betreft weer een ijzersterke serie. 'Het seizoen is nog zo lang, dat wordt nu echt nog niet beslist. Vorig seizoen begonnen we met een geweldige reeks, aan ons zo'n reeks nu verderop in het seizoen neer te zetten.'

Shakhtar Donetsk is de derde tegenstander van Feyenoord in Groep F van de Champions League. Eerder verloor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst - die Jørgensen dinsdag waarschijnlijk nog op de bank laat beginnen - van Manchester City (0-4) en Napoli (3-1), waardoor de Rotterdammers nog puntloos zijn.

Vijf dagen na het duel met Shakhtar volgt opnieuw een thuiswedstrijd. Dan tegen aartsrivaal Ajax, dat net als Feyenoord zestien punten heeft uit acht duels en op basis van het doelsaldo de tweede plaats bezet in de Eredivisie.

Feyenoord wil van stempel slechtst presterende Nederlandse club in CL-historie af
Feyenoord heeft strijdplan klaar: 'Kunnen het ze zeker lastig maken'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.