Vennegoor scoort, Celtic wint en Rangers blijft bij

Koploper Celtic heeft met succes de voorsprong van drie punten in de Schotse competitie verdedigd. Glasgow Rangers bleef in het spoor.

Celtic-Falkirk 4-0Celtic kende weinig problemen met hekkensluiter Falkirk. Gary Caldwell schoot de thuisclub na een klein half uur naar een 1-0 voorsprong. De winst kwam nimmer in gevaar voor Celtic, dat de score na rust verder uitbouwde.

Jan Vennegoor of Hesselink was op de reservebank begonnen, maar maakte al in de eerste helft zijn opwachting als vervanger van de geblesseerde Georgios Samaras. De lange spits zorgde voor 2-0 door een voorzet van Shunsuke Nakamura binnen te tikken. Aiden McGeady en Darren O'Dea bepaalden met hun goals de eindstand op 4-0.

Saint Mirren-Glasgow Rangers 1-2Rangers had meer moeite drie punten veilig te stellen. De ploeg uit Glasgow kwam uitstekend uit de startblokken, maar moest in de tweede helft alle zeilen bij zetten om geen puntenverlies te lijden.

Kris Boyd (foto onder) bezorgde Rangers een 1-0 voorsprong door raak te schieten na een voorzet van Sasa Papac. Maurice Edu, met zijn eerste doelpunt voor de club, kopte uit een hoekschop de 0-2 binnen. Saint Mirren kwam in de tweede helft sterk terug, maar meer dan de aansluitingstreffer van Andy Dorman zat er niet in voor de thuisclub.