Veltman laat met Brighton ultieme kans op koppositie liggen

Brighton & Hove Albion is dit seizoen vooralsnog de verrassing van de Premier League. Na puntenverlies van Liverpool, Chelsea én Manchester United lag de weg naar de koppositie zelfs even open, maar Crystal Palace hield The Seagulls maandag op een gelijkspel.

Crystal Palace
1 - 1
Brighton & Hove Albion

Brighton verbaasde in de eerste weken van het seizoen vriend en vijand door in de eerste vijf wedstrijden liefst twaalf punten te verzamelen. Daarmee vond de club uit het zuiden van Engeland zich plotseling terug tussen de traditionele grootmachten. Met een overwinning op Crystal Palace zou Brighton nota bene doorstoten naar de eerste plek, maar zover zou het niet komen.

Met Joël Veltman in de basis beleefden de bezoekers een moeilijke start op Selhurst Park. Toch duurde het tot de blessuretijd van de eerste helft voor Crystal Palace de krachtsverhoudingen in de score tot uitdrukking bracht. Op slag van rust schoot Wilfried Zaha koelbloedig raak vanaf de stip, nadat Leandro Trossard Conor Callagher onreglementair tegen de grond had gewerkt (1-0).

Blessure Alzate
Na de pauze probeerde Brighton het nog wel en kantelde het balbezit, maar de ploeg van trainer Graham Potter kon geen vuist maken tegen The Eagles. Tot overmaat van ramp viel Steven Alzate, die in de rust nog was ingevallen voor Dan Burn, halverwege de tweede helft uit met een op het oog serieuze knieblessure. Op aangeven van Veltman redde Maupay in blessuretijd alsnog nog een punt voor Brighton door Vicente Guaita kansloos te laten met een boogbal (1-1).

Door het gelijkspel in Londen moet Brighton na de zesde speelronde genoegen nemen met de zesde (en gedeeld tweede) plaats. De late tegentreffer betekent dat de degradatiezone dichtbij blijft voor Crystal Palace. De formatie van Patrick Vieira bezet de vijftiende plek in de Premier League.