Vele vraagtekens zorgen voor puzzel Koeman bij Oranje

Reacties

De selectie van het Nederlands elftal lijkt noodgedwongen flink aangepast te moeten worden door Ronald Koeman. De bondscoach is groot voorstander van het werken met een vaste groep, maar lijkt nu toch voor andere namen te moeten gaan kiezen.

Vele vraagtekens zorgen voor puzzel Koeman bij Oranje
© Pro Shots

Dat heeft alles te maken met het nodige blessureleed. Matthijs de Ligt ontbrak midweeks bijvoorbeeld bij Juventus in de Champions League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou (1-2) vanwege een enkelblessure. De verdediger, een vaste waarde in het elftal van Koeman, is een twijfelgeval voor de cruciale EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland (16 november) en Estland (19 november).

Daarnaast is het de vraag of Memphis Depay klaar is voor de interlands. De spits van Olympique Lyon viel midweeks uit met een hamstringblessure en dat is slecht nieuws, omdat PSV-aanvallers Steven Bergwijn en Donyell Malen ook geblesseerd zijn. Vooral in aanvallend opzicht kunnen er dan ook de nodige veranderingen verwacht worden. Koeman kan daarbij kiezen voor spelers als Wout Weghorst, Justin Kluivert, Calvin Stengs en Myron Boadu.

Koeman maakt vrijdagmiddag de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland bekend. De keuzeheer kan eventueel ook een beroep doen op Mo Ihattaren, die onlangs koos voor een interlandcarrière bij Nederland. Het is echter de vraag of het PSV-talent vanwege familieomstandigheden nu al beschikbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.