Vejinovic sloeg Nederlandse clubs af: 'Hier voel ik me gewaardeerd'

Reacties

Marko Vejinovic is bezig aan zijn tweede seizoen bij Arka Gdynia. De dertigjarige middenvelder werd vorig seizoen al drie maanden door AZ verhuurd aan de Poolse club en stapte vervolgens definitief over. Van die keuze heeft Vejinovic geen spijt, terwijl meerdere Nederlandse clubs ook interesse toonden.

Vejinovic sloeg Nederlandse clubs af: 'Hier voel ik me gewaardeerd'
© Pro Shots

Arka bungelt het nog onderin in de Ekstraklasa, maar het doel is om door te groeien naar de Poolse subtop. En dat met een Hollandse voetbalfilosofie. Genie achter de plannen blijkt ene Dominik Midak, een niet alledaagse grootaandeelhouder. De inmiddels 22-jarige Pool was derdejaars student aan de faculteit rechtsgeleerdheid toen hij een meerderheidsbelang nam in de club.

Het is het verhaal van de jongste clubeigenaar ter wereld, die tussen de colleges door onderhandelt over nieuwe aankopen en zijn mening verkondigt via Twitter. Als zoon van Wlodzimierz Midak, een miljonair die zijn geld verdiende in recycling, afvalverwerking en vastgoed, was Midak voorbestemd op een dag zakenman te worden. Hij bezit nu al de nodige bv'tjes en vastgoed, maar zijn favoriete bezigheid is voetbal. Zelf was hij ooit een modale centrumspits met gekleurde schoenen, nu gaat hij over de opstelling. Sinds zijn aantreden zijn er al diverse directeuren én trainers gesneuveld.

Vejinovic is lovend over de man die een appartement huurt in de duurste woontoren van Warschau en zich zo buurman van Robert Lewandowski mag noemen. 'Dominik is een goede gast met veel ambitie. Hij ziet ontzettend veel potentie in de club, net als ik. Ik weet dat het vaak over zijn leeftijd gaat, maar voor mij gaat het om de persoon. Hij stopt heel veel energie en tijd in onze club. Bovendien is het een aardige man bij wie je altijd even terecht kan, met wie je kunt sparren. Uit onze gesprekken maak ik op dat hij echt vooruit wil met de club.'

Het is aan Midak te danken dat Vejinovic ook dit jaar in Gdynia te bewonderen is. Na een verhuurperiode van drie maanden keerde de middenvelder afgelopen zomer terug bij AZ. In Alkmaar moest hij genoegen nemen met een bijrol en dus zette hij in op een transfer. Nederlandse clubs waaronder PEC Zwolle waren concreet, evenals Poolse subtoppers als Cracovia Krakau en Zaglebie Lubin. Laatstgenoemde leek beet te hebben, totdat Midak zich ermee bemoeide.

'Ik was eruit en heb de Nederlandse clubs, dat waren er een stuk of vijf, een berichtje gestuurd. Dank voor jullie interesse, maar ik heb besloten mijn carrière bij Lubin te vervolgen. Alles was zo goed als rond, totdat Dominik belde. Hij wilde heel graag dat ik terug zou keren. Ik had natuurlijk goede ervaringen en wilde graag terug naar Arka. Een dag later zat ik in het vliegtuig. De voorwaarden waren goed, net als het verhaal. Ik had naar grotere clubs kunnen gaan, maar hier voelde ik me gewaardeerd. Bovendien wil ik met deze club bouwen aan de toekomst.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het volledige interview met Marko Vejinovic, die ook ingaat op zijn periode bij Feyenoord en waarom zijn trainer in Polen op Peter Bosz lijkt.

Ekstraklasa

Stand Ekstraklasa 2019/2020

Polen

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Zagłębie Lubin
30
10
8
12
49-46
+3
38
12
Wisła Płock
30
10
8
12
37-50
-13
38
13
Wisla Kraków
30
10
5
15
37-47
-10
35
14
Korona Kielce
30
8
6
16
21-37
-16
30
15
Arka Gdynia
30
7
8
15
28-47
-19
29
16
LKS Lódz
30
5
6
19
26-53
-27
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arka Gdynia
Meer over Arka Gdynia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.