Veiling Oranje-shirts levert mooi bedrag op voor oorlog in Oekraïne

Reacties

De actie van het Nederlands elftal voor Oekraïne heeft een mooi bedrag opgeleverd. In totaal is er 53.447 euro opgehaald met de verkoop van de shirts die de spelers van Oranje droegen in het oefenduel met Denemarken.

Veiling Oranje-shirts levert mooi bedrag op voor oorlog in Oekraïne
© Pro Shots

Op de shirts kon tot maandagavond 21.00 uur worden geboden via MatchWornShirt.com. Voort het shirt van Virgil van Dijk werd het meeste betaald (7.000 euro), gevolg door dat van Frenkie de Jong (5.000 euro). In totaal leverde de actie dus ruim een halve ton op. Dat geld komt ten goede aan UNICEF Nederland, dat donatie zal gebruiken om in en rond Oekraïne onmiddellijke hulp aan gezinnen en kinderen in nood te bieden.

De actie is nog niet voorbij. Ook de shirts die de spelers dinsdagavond tegen Duitsland dragen, worden nog geveild. Die veiling sluit zaterdag 2 april om 15.00 uur. Ook op andere manieren werd aandacht gevraagd voor de oorlog in Oekraïne. Zo droegen de spelers van Nederland en Denemarken zaterdag tijdens de line-up speciale shirts, terwijl de captains de inmiddels bekende blauw-gele aanvoerdersband droegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.