Veerman na Messiaanse goal: 'Vooral voor mijn familie'

Henk Veerman werd in het competitieduel met NEC Nijmegen (2-0 nederlaag) nog voor rust naar de kant gehaald door trainer Dwight Lodeweges, maar de spits eiste dinsdagavond met een goal als pinchhitter een heldenrol op in het bekerduel met NAC Breda (1-0 winst). Dat was volgens de Volendammer vooral fijn voor zijn familie.

'Het zelfvertrouwen is er wel, maar als heel de wereld over je gaat schrijven is het wel lekker als zo’n bal er ingaat', doelde hij in een interview met FOX Sports op zijn wisselbeurt van afgelopen zaterdag, toen hij in Nijmegen nog voor de rust naar de kant werd gehaald. 'Vooral voor mijn familie, want die zat er meer over in dan ik.'

Hoe kun je beter je gram halen dan in de daaropvolgende wedstrijd het enige en daardoor winnende doelpunt te verzorgen? Met een gevoelige lob over NAC Breda-doelman Jelle ten Rouwelaar bezorgde hij de Friezen een plek in de derde ronde van het KNVB bekertoernooi.

'Messi maakt ze mooier', grapte Veerman, die zich wel kon schikken in zijn rol als pinchhitter. 'Ik begin liever in de basis, maar het is wel gebleken dat tegenstanders er moeite mee hebben als ik in het veld kom.'