Veerman en Veerman vol ongeloof over 2-2 PSV: 'Daar word ik wel link van'

Henk Veerman en Joey Veerman waren vol ongeloof na de 2-2 tegen PSV. SC Heerenveen kreeg in de slotfase de 2-2 om de oren en dacht daarna ook nog een penalty te mogen nemen. Henk Veerman stond echter buitenspel en het bleef 2-2.

sc Heerenveen
2 - 2
PSV
PSV

Volgens Henk Veerman liep de wedstrijd precies zoals ze bij de Friezen voorspeld hadden. 'PSV was in de eerste helft heer en meester en wij moesten eruit komen met counters. Dat hebben we in de tweede helft nog veel beter gedaan dan in de eerste helft. In de rust hebben we ook gezegd dat we hetzelfde moesten doen in de tweede helft, want dat PSV de betere ploeg zou zijn, daar hoef je geen wetenschapper voor te zijn', zei hij bij FOX Sports.

De aanvaller was naar eigen zeggen dan ook trots op zijn ploeg: 'We hebben het nu veel beter gedaan dan tegen AZ (0-3), maar als je het bijna beslist met de 2-1 en het dan nog zó weggeeft... Daar valt een hoop over te zeggen', was de captain toch ook zeer kritisch. 'Meerdere jongens zetten het neer en voor mijn gevoel doen sommigen niet hun taak. Daar word ik best wel link van ja. In de negentigste minuut, thuis tegen PSV, dan mag je zo'n goal niet meer incasseren.'

Na de 2-2 van PSV dacht SC Heerenveen nog wel een penalty te krijgen na een handsbal van Ibrahim Sangaré, maar omdat Henk Veerman buitenspel stond, ging dat feest niet door. 'Ik had niet door dat ik buitenspel stond, maar ik vind het veel zuurder dat we die goal nog zo weggeven. 2-2 tegen PSV, zonde.'

Joey Veerman
Ook bij Joey Veerman was er ongeloof. 'Ik moet die laatste bal binnenschieten'', verwees hij naar zijn gemiste kans, vlak voor de 2-2 van PSV. 'Die keeper gooit zich ervoor. Dat deed hij vrij aardig. Ik wilde de bal door zijn benen schuiven, meer had ik niet kunnen doen. Dan ook nog die penalty: die had ik gepakt, maar toen stond Henk buitenspel. Jammer, maar daarna moeten we ook gewoon een overtreding maken.'

Emotioneel
Dat Joey Veerman de kans miste en uiteindelijk ook de penalty niet mocht nemen was voor hem extra balen. Door een bijzonder emotionele reden had hij tegen PSV extra graag willen scoren. 'Een maat van me speelt bij FC Volendam en hij is zijn vader verloren. Ik wilde graag een goal voor hem maken, dat was heel mooi geweest. Ik baal heel erg.'