Veerkrachtig Telstar legt na knotsgekke slotfase MVV over de knie

Reacties

Telstar heeft op eigen veld een belangrijke overwinning geboekt. Na een sterke wedstrijd tegen MVV Maastricht leek de wedstrijd uit de handen te glippen, maar met veel veerkracht sloeg het alsnog toe.

Veerkrachtig Telstar legt na knotsgekke slotfase MVV over de knie
© Pro Shots
Telstar
Telstar
2 - 1
MVV Maastricht
MVV Maastricht

Telstar had het eigen publiek dit seizoen pas op één overwinning getrakteerd, terwijl MVV het goede seizoen van vorig jaar nog niet bepaald een gevolg kon geven. Daardoor stond zaterdagavond in Velsen-Zuid een duel in de kelder van het betaalde voetbal op het programma. Saai werd het echter nooit.

Al na een handvol minuten was duidelijk dat beide ploegen met de beste intenties aan de wedstrijd waren begonnen. Een flitsende combinatie via Danzell Gravenberch was de kiem voor het eerste gevaar. Zakaria Eddahchouri trof MVV-doelman Romain Matthys echter op zijn pad.

Eddahchouri slaat tóch toe
Even later kon het publiek wél de banken op. Dit keer was het namelijk wel prijs voor Eddahchouri. Daardoor konden de Limburgers in de achtervolging. Dat gebeurde ook, maar Joey Houweling hield Telstar tot twee keer toe op de been. Aan de andere kant vergat Cain Seedorf de voorsprong te verdubbelen.

Nadat Houweling nog een keer in de weg lag voor MVV kreeg Seedorf nog een kans, maar de smaakmaker schoof de bal naast. Iets wat Tom Overtoom ook overkwam. Het leek wachten op de definitieve beslissing, maar de ploeg van trainer Mike Snoei vergat de nekslag toe te dienen.

Knotsgekke slotfase
Dat leek Telstar uiteindelijk duur komen te staan. Terwijl het meermaals vergat gebruik te maken van de geboden ruimtes, ging het vlak voor tijd alsnog mis. Rocha Livramento schoot, in een heerlijke slotfase, MVV naar één punt. Althans, zo leek het.

Beide ploegen namen namelijk helemaal geen genoeg met een gelijkspel. Alsof de extra tijd in een flipperkast gespeeld werd, schoot de bal heen en weer. Tot de bal plots voor Quinten van den Heerik viel. De 21-jarige middenvelder dacht niet na en schoot Telstar alsnog naar de zege.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Jong PSV
37
10
7
20
60-79
-19
37
17
Telstar
37
9
8
20
45-65
-20
35
18
FC Den Bosch
37
8
9
20
38-66
-28
33
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.