Veendam en Dordrecht blijven in spoor RBC

RBC Roosendaal maakte tegen FC Omniworld de status van koploper waar. FC Den Bosch moest terrein prijsgeven, terwijl FC Dordrecht en BV Veendam in het spoor bleven van RBC.

FC Omniworld-RBC Roosendaal 1-4De schrik sloeg RBC Roosendaal om het hart toen FC Omniworld via Nordin Amrabat brutaal de leiding had genomen. Maar de ploeg van Robert Maaskant maakte de status van koploper in de Jupiler League waar. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten was de achterstand omgezet in een comfortabele voorsprong door goals van Danny Guijt, Hans Denissen en Tyrone Loran. Invaller Benjamin Martha maakte het karwei af.

FC Dordrecht-Helmond Sport 2-0De gifbeker is nog niet leeg voor Helmond Sport. De ploeg van de geplaagde trainer Gerald Vanenburg keek al snel tegen een achterstand aan aan de Krommedijk. Het leek een voorbode van weer een grote nederlaag. Maar op de vroege treffer van Bart van Muyen kon alleen Cecilio Lopes in de slotfase een Dordts vervolg geven.

FC Den Bosch-Go Ahead Eagles 1-1In de jacht op de titel verloor favoriet FC Den Bosch wederom terrein. Peter Uneken zette de ploeg van trainer Theo Bos voor rust nog op het goede spoor. Maar dat bleek geen voldoende basis voor een nieuwe overwinning. Go Ahead Eagles kwam na rust langszij en verliet dankzij de goal van Diego Jongen De Vliert met een punt.

BV Veendam-TOP Oss 2-0BV Veendam blijft het goed doen. Ook TOP Oss ondervond dat aan den lijve, al was de nederlaag in de Langeleegte bescheiden. Alleen Gerard Wiekens (foto) en Kassim Bizimana wisten te scoren namens de Groningers, die door de overwinning klommen naar de derde plaats.

Stormvogels Telstar-MVV 1-0 Jan Bruin was de gevierde man bij Stormvogels Telstar. De ervaren spits deed halverwege de eerste helft van zich spreken. Zijn doelpunt bleek genoeg voor de overwinning op MVV, de derde zege op rij in de tweede periode. Toch was het niet alleen hosanna in het Telstar-kamp. Melvin Holwijn kreeg in de slotfase een rode kaart.

FC Eindhoven-De Graafschap 1-2De Graafschap ontsnapte aan een nederlaag. FC Eindhoven leek af te stevenen op een gelijkspel, nadat Jhon van Beukering de Brabantse treffer van Kristof Aelbrecht ongedaan had gemaakt. Maar een punt was de thuisploeg niet gegund. Invaller Mark Bloemendaal tekende drie minuten voor het einde voor de tweede Doetinchemse treffer.

FC Zwolle-VVV-Venlo 1-2Het wil maar niet lukken met FC Zwolle. De prestatiecurve vertoont een teleurstellend verloop, hetgeen ook tegen VVV-Venlo niet veranderde. Een benutte strafschop van Wesley Zandstra deed een positief resultaat gloren. Maar Karim Soltani en Willem Janssen dachten daar anders over, hetgeen resulteerde in een 2-1 zege voor VVV-venlo.

Fortuna Sittard-FC Volendam 1-3De problemen bij Fortuna Sittard houden aan. Voor eigen publiek was een positief resultaat na een kwartier spelen al uit het zicht verdwenen. Michel Hemmen, Yoeri Petrov en Abdelhali Chaiat gaven FC Volendam de droomstart die uiteindelijk resulteerde in 3-1 overwinning, omdat Fortuna de eer kon redden via Cedric Olondo.

AGOVV Apeldoorn-Haarlem 2-3Haarlem maakte een einde aan een slechte reeks. AGOVV Apeldoorn moest eraan geloven, waarbij Ruud ter Heide gemengde gevoelens overhield. De AGOVV-spits scoorde de 1-1, maar was ook verantwoordelijk voor de gemiste AGOVV-strafschop twee minuten later. Haarlem putte moed uit deze meevaller, getuige de goals van Achmed Ahahaoui en Marvin Wijks. Cambuur Leeuwarden-FC Emmen 0-2Roy Wesseling moet zich nog meer zorgen maken over zijn positie als trainer van Cambuur Leeuwarden. De coach kreeg deze week van de clubleiding te horen dat de resultaten in de eerste twee wedstrijden zijn toekomst zouden bepalen. Het eerste duel van de waarheid eindigde in een nederlaag. FC Emmen was met 2-0 te sterk.