Veendam dieper in zorgen na nederlaag tegen Oss

SC Veendam blijft op de voorlaatste plek in de Jupiler League staan. In eigen huis verloor de formatie van trainer Gert Heerkes met 1-2 van FC Oss.

Veendam is er na de zwakke eerste helft van het seizoen veel aan gelegen de weg omhoog in te slaan. Ondanks de goede bedoelingen kwam de nummer zeventien van de Jupiler League na twintig minuten achter. Oss-aanjager Marcel van der Sloot leverde de voorzet, Tim Nelemans rondde beheerst af.

Jordan Opoku kopte Veendam na ruim een half uur op gelijke hoogte. Hij kopte een corner van Lars Hutten bekeken in. Ook de tweede Brabantse treffer kwam tot stand uit een hoekschop. Van der Sloot, die in de slotfase geblesseerd uitviel, bediende verdediger Zdenko Kapralik. De Slowaak passeerde doelman Leonard Nienhuis koppend.

Oss overleefde het slotoffensief van Veendam, maar weigerde zelf counterend toe te slaan. Oss heeft nu 25 punten uit negentien duels, veertien meer dan Veendam. Alleen AGOVV (zes) heeft nog minder punten dan Veendam. Foto: VI Images