Veelbewogen Hertha-debuut eindigt positief voor Rekik

Reacties

Karim Rekik heeft een bizar debuut beleefd bij Hertha BSC. De Nederlander plaatste zich ten koste van Hansa Rostock voor de tweede ronde van het bekertoernooi (0-2) in een duel dat werd ontsierd door misdragingen van de supporters.

Veelbewogen Hertha-debuut eindigt positief voor Rekik

Rekik, die deze zomer overkwam van Olympique Marseille had net als ex-Feyenoorder Salomon Kalou een basisplaats bij Hertha voor het uitduel met derdeklasser Hansa Rostock. De bijna dertigduizend toeschouwers in de DKB-Arena hadden duidelijk lang uitgekeken naar die confrontatie.

Op het veld bleef het vuurwerk lang uit, hoewel Kalou met een omhaal dicht bij een treffer was, maar op de tribunes ging het wel los. Gedurende de hele wedstrijd werd er vuurwerk afgestoken in het stadion, waardoor scheidsrechter Robert Hartmann de tweede helft al later liet beginnen.

In de 77ste minuut ging het echt mis. Op de tribunes van het DKB-Arena ontstond een flinke brand, waardoor Hartmann genoodzaakt was de spelers naar binnen te roepen. Na een onderbreking van een kwartier werd het duel toch weer hervat. Het hielp overigens weinig, supporters van beide kanten bleven vuurwerk afsteken.

Uiteindelijk viel er op het veld nog wel een beslissing. Mitchell Weiser besliste het duel met een prachtige volley, die deed denken aan de goal van FC Twente-middenvelder Fredrik Jensen tegen Feyenoord van zondag. Vedad Ibisevic maakte in de slotminuut ook nog de 0-2 voor Hertha.

De ploeg uit Berlijn plaatst zich daardoor voor de tweede ronde van het toernooi om de DFB-Pokal. Eerder op de avond bereikte ook Schalke 04 de tweede ronde. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.