Schalke krijgt vierdeklasser pas in slotfase op de knieën en bekert door

Reacties

Schalke 04 heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi. De Bundesliga-club voorkwam pas in de slotfase een verlenging tegen vierdeklasser BFC Dynamo.

Schalke krijgt vierdeklasser pas in slotfase op de knieën en bekert door

Schalke, afgelopen seizoen nog kwartfinalist in de Europa League, staat dit seizoen onder leiding van de 31-jarige Domenico Tedesco. De jonge Italiaan stuurde een sterk elftal het veld in voor de ontmoeting met Dynamo. Zo hadden onder anderen Ralf Fährmann, Nabil Bentaleb, Guido Burgstaller en Yevhen Konoplyanka een basisplaats.

De nummer tien van de Bundesliga kwam niet goed voor de dag tegen Dynamo en pas na invalbeurten van Leon Goretzka en Max Meyer werd het verschil gemaakt. Konoplyanka (foto) maakte in de 78ste minuut de eerste officiële treffer van het seizoen voor Die Königsblauwen. De Oekraïner schoot de ploeg uit Gelsenkirchen naar de 0-2 winst en dus een plaats in de tweede ronde van het toernooi om de DFB-Pokal.

Eerder plaatsten ook Bayern München, Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg en nog elf Bundesliga-clubs zich voor de tweede ronde. Van de clubs op het hoogste niveau verslikten alleen FC Augsburg en Hamburger SV zich. Hertha BSC is maandag om 20.45 uur de laatste club die in actie komt. Voor de ploeg van Karim Rekik wacht een uitduel met Hansa Rostock.

Overige uitslagen:
MSV Duisburg - 1. FC Nürnberg 1-2
Paderborn - FC Sankt Pauli 2-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.