Veelbesproken Supercopa verhuist naar Saoedi-Arabië

Reacties

De kogel is door de kerk: de komende drie seizoenen wordt de strijd om de Spaanse Super Cup in Saoedi-Arabië afgewerkt, zo heeft voetbalbond RFEF bekendgemaakt. Het land heeft een bedrag van om en nabij de 120 miljoen euro voor de rechten van het toernooi, dat qua opzet bovendien op de schop zal gaan.

Veelbesproken Supercopa verhuist naar Saoedi-Arabië
© Pro Shots

De Super Cup was normaal altijd een tweestrijd tussen de landskampioen van het vorige seizoen en de bekerwinnaar. Dat die opzet veranderd zou worden, was al een tijdje bekend. Vanaf het seizoen 2019/20 zouden vier teams gaan uitmaken wie zich Super Cup-winnaar mag noemen. Voor de eerste editie van het hernieuwde toernooi reizen landskampioen Barcelona en Copa del Rey-winnaar Valencia begin januari 2020 af naar het Arabische schiereiland. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door de nummers twee (Real Madrid) en drie (Atlético Madrid) van het afgelopen seizoen.

Verder werd er aangekondigd dat er bij de Supercopa in het Arabische land 'gewoon' vrouwen aanwezig mogen zijn. De Italiaanse Super Cup werd eerder al afgewerkt in de oliestaat. Toen waren vrouwen in bepaalde vakken niet welkom, wat leidde tot veel kritiek. Eerder waren er al plannen om een topduel uit LaLiga af te werken in de Verenigde Staten, maar dat besluit werd toen op de lange baan geschoven na felle kritiek vanuit onder meer de spelersvakbond. Toch bleek onlangs dat die plannen allerminst verleden tijd zijn.

Bondspreses Luis Rubiales toont zich tevreden met de wijzigingen, zo liet hij voorafgaand aan de loting weten. 'Afgelopen februari heb ik uitgelegd dat we veranderingen wilden doorvoeren, om de strijd om de Super Cup aantrekkelijker te maken. Ik ben tevreden met de manier waarop we dat nu gedaan', hebben zei Rubiales, doelend op onder meer het gewijzigde deelnemersveld en de speellocatie. Dat geldt waarschijnlijk ook voor Barcelona-verdediger Gerard Piqué, die met zijn bedrijf bemiddelde tussen de voetbalbond uit zijn land en Saoedi-Arabië.

Speelschema
Ook werd er maandag geloot voor de Super Cup, die van 8 tot en met 12 januari plaats zal vinden. Gespeeld wordt er in de stad Jeddah, in het King Abdullah-stadion dat plaats biedt aan 62 duizend toeschouwers. Op woensdag 8 januari nemen Valencia en Real Madrid het tegen elkaar op. De dag erna treffen Barcelona en Atlético elkaar. De winnaars van beide duels mogen zich finalist noemen en bepalen dan wie winnaar wordt van de Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.