Veelbesproken spitsen zetten opmars Argentinië voort

Reacties

De nationale ploeg van Argentinië heeft zich herpakt na het desastreus verlopen WK in Rusland. In de nacht van dinsdag op woensdag was het land met 2-0 te sterk voor Mexico.

Veelbesproken spitsen zetten opmars Argentinië voort
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Mexico
Mexico

Argentinië kreeg de hoon van het land over zich heen na de uitschakeling in de tweede ronde van het WK door de latere winnaar Frankrijk. Ook in de groepsfase ging het in Rusland uiterst moeizaam met alleen een overwinning op Nigeria. Sindsdien werken de Argentijnen aan een nieuw elftal, vooralsnog zonder sterspeler Lionel Messi.

Nu Messi op eigen verzoek al maanden niet wordt opgeroepen, pakken andere aanvallers hun kans. Mauro Icardi, die op het WK niet bij de selectie zat vanwege een naar verluidt slechte relatie met Messi, opende al in de tweede minuut de score. De spits van Internazionale werd aangespeeld door Erik Lamela, sneed naar binnen en schoot koelbloedig raak: 1-0. Het was pas zijn eerste interlandgoal.

Mexico, waar PSV'er Erick Gutiérrez de eerste helft speelde, hield vervolgens lang stand. Pas vlak voor tijd, op een moment dat beide landen ieder al zes wissels doorgevoerd hadden, werd de score verdubbeld. Invaller Paulo Dybala, van wie werd gezegd dat hij niet samen kon spelen met Messi en daarom vaak op de bank zat bij Argentinië, schoot in één beweging raak uit een scherpe pass van Giovanni Simeone: 2-0. Ook Dybala scoorde nog niet eerder in het shirt van de nationale ploeg.

Inmiddels mag wel gesteld worden dat Argentinië, waar Ajax-linksback Nicolás Tagliafico op de bank bleef, de boel weer aardig op de rit heeft. Na het WK speelde de ploeg van interim-bondscoach Lionel Scaloni zes interlands, allemaal oefenwedstrijden. Vier keer werd er gewonnen, tegen Colombia bleef het 0-0 en alleen van Brazilië werd verloren (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.