Veelbesproken Neymar mist topper en ontloopt Tete

Reacties

Paris Saint-Germain moet het zondagavond in de kraker tegen Olympique Lyon zonder Neymar doen. De Braziliaan is vanwege een dijbeenblessure door trainer Unai Emery buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Veelbesproken Neymar mist topper en ontloopt Tete

De club spreekt van 'pijn in het rechterdijbeen'. De afwezigheid van Neymar komt als een verrassing, want de linksbuiten speelde woensdag de competitiewedstrijd tegen Dijon ogenschijnlijk probleemloos uit. Met vier goals was de recordaankoop de grote uitblinker bij de 8-0 zege. Neymar verliet direct na het laatste fluitsignaal wel zichtbaar ontevreden het veld, gepikeerd door de kritiek van de eigen aanhang nadat hij collega Edinson Cavani bij een 7-0 stand de strafschop niet liet nemen. De Uruguayaan heeft nog één goal nodig om alleen topscorer aller tijden te zijn van PSG.

Blessureproblemen zijn niet nieuw voor Neymar in zijn eerste seizoen voor de Franse topclub. Vanwege pijntjes liet de 25-jarige aanvaller eerder dit seizoen de uitwedstrijden tegen Montpellier, Angers en Nantes al schieten.

Kenny Tete loopt door de absentie van Neymar een nieuwe kans om de ster van de Ligue 1 onschadelijk te maken mis. De rechtsback van Olympique Lyon hield zich bij de eerste ontmoeting in de Franse competitie nog knap staande tegenover de flankspeler. Wel verloor de ex-Ajacied met zijn ploeg bij die ontmoeting midden september met 2-0. Lyon heeft als nummer drie van Frankrijk nu een achterstand van elf punten op PSG.

De topper tussen Lyon en PSG begint zondagavond om 21.00 uur. Het is nog niet zeker dat Tete en Memphis Depay in actie komen bij de thuisploeg. Trainer Bruno Génésio rouleert vaak en de twee Nederlanders bleven in de midweekse speelronde op de bank tegen Guingamp (0-2 zege).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.