PSG-fans even niet blij met onverzadigbare Neymar

Reacties

De 8-0 zege die Paris Saint-Germain woensdagavond boekte op Dijon werd voor een deel overschaduwd door een nieuw incident rond Neymar en Edinson Cavani. Bij een stand van 7-0 eiste de Braziliaan tot onvrede van het publiek een penalty op.

PSG-fans even niet blij met onverzadigbare Neymar

Veel fans van de thuisploeg hadden Cavani graag zien aanleggen, die zich dan bij een succesvolle poging zonder de koppositie te hoeven delen met Zlatan Ibrahimovic tot PSG's topscorer aller tijden had gekroond.

Aanvoerder Thiago Silva had het gefluit richting viervoudig doelpuntenmaker Neymar ook gehoord. 'Of hij nu boos is? Nee, ik denk het niet. Enkele fans waren niet blij met hem, maar uiteindelijk gaat het om de overwinning', liet de Braziliaan diplomatiek weten in gesprek met Canal+. 'Cavani zal het record snel verbeteren.'

Ook trainer Unai Emery moest na afloop ingaan op de assertiviteit van Neymar bij het opeisen van de bal. 'Cavani krijgt nog genoeg kansen om doelpunten te maken. Ik ben heel blij met hem, hij is onze doelpuntenmaker. Mede dankzij zijn statistieken staan we er zo goed voor.' Emery is de rol van vredesstichter inmiddels gewend. In het najaar botsten Neymar en Cavani toen de Uruguayaan de Braziliaan wegstuurde bij een penalty. Franse media meldden later dat PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaïfi Cavani een bonus van één miljoen euro zou hebben beloofd als hij de strafschoppen voortaan zou laten aan de recordaankoop.

Na het duel met Dijon wilde Emery het vooral hebben over de demonstratie die zijn ploeg gaf. 'Dit was waarschijnlijk onze beste wedstrijd van deze competitie, het hele team blonk uit.' Aan kop van de Ligue 1 koestert PSG nu een voorsprong van liefst elf punten op nummer twee Olympique Lyon, toevalligerwijs zondag de tegenstander tijdens de 22ste speelronde.

Neymar was trouwens op dreef tegen Dijon:

De samenvatting van PSG - Dijon:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.