Veelbesproken Greenwood is na 627 dagen weer trefzeker

Reacties

Mason Greenwood heeft zondag zijn eerste treffer laten aantekenen voor Getafe. De zo veelbesproken aanvaller zette de Madrilenen vlak voor rust op een 1-2 voorsprong in het La Liga-duel met Celta de Vigo.

Veelbesproken Greenwood is na 627 dagen weer trefzeker
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
2 - 2
Getafe
Getafe

De 22-jarige Greenwood schoot bij de tweede paal raak na een knappe individuele actie van Borja Mayoral. Vlak daarna herstelde voormalig FC Groningen-aanvaller Jørgen Strand Larsen de balans door de 2-2 aan te tekenen, wat ook de eindstand bleek. Een kwartier na de hervatting werd Greenwood gewisseld.

De carrière van de eenmalig Engels international kwam in januari 2022 plotseling tot stilstand. Hij werd gearresteerd en aangeklaagd vanwege huiselijk geweld en poging tot verkrachting. Die aanklachten werden in februari van dit jaar ingetrokken. Van vrijspraak is dus geen sprake omdat een rechter zich niet over de kwestie heeft gebogen. Manchester United deed intern onderzoek naar zijn speler. De clubleiding besloot uiteindelijk dat een huurperiode de beste oplossing zou zijn en Getafe hapte toe.

Greenwood vierde op 17 september zijn La Liga-debuut tegen Osasuna en stond anderhalve week geleden tegen Athletic Bilbao voor het eerst in de basis. Tegen Celta de Vigo was het dus voor het eerst raak, zijn eerste treffer sinds 19 januari 2022, oftewel in 627 dagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.