Coach Bordalás legt uit hoe Greenwood naar Getafe kwam

Reacties

Mason Greenwood zou zondag na een lange afwezigheid, veroorzaakt door beschuldigingen van seksueel geweld, weer op een voetbalveld kunnen stappen. De Engelse aanvaller kan voor zijn tijdelijke club Getafe, dat hem huurt van Manchester United, debuteren in de wedstrijd tegen Osasuna.

Coach Bordalás legt uit hoe Greenwood naar Getafe kwam
© Pro Shots
Getafe
Getafe
3 - 2
Osasuna
Osasuna

Trainer José Bordalás ging in op hoe zijn komst naar de voorstad van Madrid tot stand kwam. Bordalás weet dat er meer kapers op de kust waren, bijvoorbeeld in Italië, maar Greenwood kreeg het advies om naar Spanje te komen van een vriend. 'Greenwood is bevriend met Jude Bellingham en hij adviseerde hem om naar Spanje te komen', en daar is de trainer erg blij om.

'Hij is een fantastische speler. Je moet geduld en kalmte betrachten, en we helpen hem allemaal. Hij integreert sensationeel goed en ik hoop dat hij ons kan helpen', aldus de trainer tegenover Marca over de Engelsman wiens naam nu al vaker op shirtjes is gedrukt dan welke andere speler ooit uit de clubhistorie.

Ook ging hij uitgebreid in op de reputatie van een gemene ploeg die Getafe heeft opgebouwd, onder meer door een felle wedstrijd tegen Barcelona, die in 0-0 eindigde en bol stond van de harde overtredingen. 'Ach, trainers feliciteren je met je leuke spel als ze ruim van je hebben gewonnen', deelde Bordelás een steekje uit naar Barcelona-coach Xavi.

Hij vindt sowieso dat het wel meevalt met de speelstijl van zijn ploeg. 'Ik respecteer de Spaanse scheidsrechters, ze zijn uitstekende professionals. Maar het is waar dat wij voor dezelfde overtredingen zwaarder gestraft worden dan andere ploegen', aldus Bordelas over zijn ploeg die in de eerste vier wedstrijden al 22 keer geel en één keer rood zag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.