Veelbesproken arbiter Lahoz krijgt zowaar steun na vroege rode kaart

Reacties

Er is zowaar steun uitgesproken richting scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, die het mikpunt van kritiek was na zijn laatste duels. In zijn tweede wedstrijd sinds het WK stuurde hij al na vijftien minuten Sevilla-trainer Jorge Sampaoli weg.

Veelbesproken arbiter Lahoz krijgt zowaar steun na vroege rode kaart
© Pro Shots

Lahoz kreeg de afgelopen weken al veel aandacht door de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië die hij leidde op het WK. De Spanjaard pakte een WK-record qua uitgedeelde kaarten, maar kreeg ook kritiek omdat hij soms juist kaarten op zak hield. Zijn eerste duel na de WK-kwartfinale, tussen Espanyol en Barcelona, liet hij vervolgens ook ontsporen.

Het leek tijdens het bekerduel Linares-Sevilla ook vroeg mis te gaan voor Lahoz, die al in de vijftiende minuut moest ingrijpen door Sampaoli weg te sturen. In het restant van de wedstrijd hield hij echter de kaarten op zak. Aan het einde van het duel, die extra kritisch werd gevolgd door de scheidsrechtersbond, is het oordeel positief.

'Zijn optreden was gerechtvaardigd', oordeelde scheidsrechtersbaas Luis Medina Cantalejo na het beluisteren van audio-opnames. 'Als je zo doorgaat, ga je weg', waarschuwde Lahoz volgens Cantalejo. 'Hij ging door en dus ging hij weg.' Ook Sampaoli zelf leek vrede te hebben met de rode kaart. Jorge Desio, die als assistent voor de groep kwam te staan na het wegsturen van Sampaoli, meldde na de wedstrijd dat Sampaoli en Lahoz na de wedstrijd vriendelijk met elkaar stonden te praten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.