Veel Duitse interesse voor Doan

Reacties

PSV lijkt voor het eind van de transferwindow afscheid te gaan nemen van Ritsu Doan. Er is met name uit Duitsland veel belangstelling in de 23-jarige Japanner.

Veel Duitse interesse voor Doan
© Pro Shots

Tijdens het trainingskamp van PSV gaf trainer Roger Schmidt aan zeer gecharmeerd te zijn van Doan die afgelopen seizoen op huurbasis speelde bij Arminia Bielefeld. Daar was de aanvaller volgens de Duitse coach één van de sleutelspelers en Schmidt heeft alle wedstrijden van Doan bekeken. De voetballer die in 2019 voor 7,5 miljoen euro de overstap maakte van FC Groningen naar PSV speelde 34 duels in de Bundesliga. Hij scoorde daarin vijf keer en hij gaf drie assists.

Doan heeft nog een contract tot en met 2024 in Eindhoven en van Schmidt hoeft hij ook niet weg. Maar de voetballer weet dat het met Noni Madueke als rechtsbuiten en Mario Götze als aanvallende middenvelder moeilijk zal worden zich in het elftal te spelen. Doan heeft dus wel oren naar een vertrek.

In Duitsland is er interesse van vier clubs waaronder FSV Mainz 05, Eintracht Frankfurt en Hannover 96 terwijl Doan er ook in Nederland goed opstaat. Maar bovengenoemde clubs hikken nog aan tegen de vraagprijs van ruim zes miljoen euro. Met name Mainz heeft Doan al veel langer op de radar, maar zij zullen eerst spelers moeten verkopen voordat Doan kan worden aangetrokken. Toch is zeer aannemelijk dat Doan PSV voor het sluiten van de transferwindow verlaat.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.