Vechtzege Leipzig, lachwekkende actie Mainz-keeper

RB Leipzig heeft zich zaterdagmiddag naar de winst geknokt tegen Hannover 96, waar Jonathas opnieuw trefzeker was. Borussia Mönchengladbach en FSV Mainz 05 deelden de punten in een wedstrijd die herinnerd zal worden om de fouten van de doelmannen.

RB Leipzig - Hannover 96 2-1
De tot nu toe verrassend goed presterende promovendus Hannover nam tegen Leipzig na rust brutaal de leiding. Jonathas, ooit actief voor AZ, opende de score na een snelle aanval van de bezoekers. Ihlas Bebou zag de Braziliaan vrij staan en de spits kende weinig moeite met de afwerking. In de eerste helft ging het spel nog gelijk op en was het grootste wapenfeit van Leipzig een afgekeurd doelpunt van Timo Werner.

Hannover ging met de voorsprong virtueel over Leipzig heen op de ranglijst, maar de thuisploeg kwam nog langszij. Tijdens een knap uitgespeelde counter snelde Werner zich naar het doel en zag Yussuf Poulsen vrij staan. De pass van de spits was op maat en voor Poulsen was het een koud kunstje om af te ronden: 1-1. In de slotfase bezorgde Werner Leipzig toch nog de overwinning door een voorzet van Emil Forsberg raak te volleren. Daardoor doet Leipzig goede zaken, aangezien concurrenten Bayern München en Borussia Dortmund later op de zaterdag tegen elkaar spelen.

Borussia Mönchengladbach - FSV Mainz 05 1-1
Doelmannen Yann Sommer van Mönchengladbach en Robin Zentner van Mainz zullen liever niet meer terugdenken aan het duel van zaterdag. Abdou Diallo was Sommer in de eerste helft te slim af. De keeper kreeg een hoge bal niet te pakken en de verdediger van Mainz kopte raak: 0-1. Van hinder was geen sprake. Even later beging Zentner, vervanger van de geblesseerde René Adler, een blunder door een pass van zijn verdediger aan te nemen, maar vervolgens niet naar de bal te kijken. Die rolde langzaam verder, terwijl de keeper in de wetenschap was dat deze nog voor zijn voet lag (zie onderstaande video).

De thuisploeg profiteerde niet van de fout, maar kwam na rust wel op gelijke hoogte. Jannik Vestergaard torende bij een corner boven iedereen uit en kopte in de verre hoek raak. Veel schieten beide ploegen niet op met een punt. Zowel Mönchengladbach als Mainz staat in de middenmoot van de Bundesliga.

Hamburger SV - VfB Stuttgart 3-1
Het kwakkelende HSV, waar Rick van Drongelen op de bank zat, profiteerde van de nederlaag van SC Freiburg tegen Schalke 04 door zelf te winnen van promovendus VfB Stuttgart. De vroege rode kaart voor Dzenis Burnic van de gasten hielp HSV in het zadel. De negentienjarige verdediger kreeg al na vier minuten zijn eerste gele kaart en acht minuten later zijn tweede. Kort daarna nam HSV de leiding toen Stuttgart-doelman Ron-Robert Zieler een vrije trap van Aaron Hunt liet glippen.

Stuttgart vocht zich met tien man nog wel terug naar 1-1. Daniel Ginczek benutte een strafschop na een handsbal van Dennis Diekmeier. De verdediger van HSV herstelde zich door tien minuten later voor de assist te zorgen bij de 2-1 van Filip Kostic. De zeventienjarige Jann-Fiete Arp besliste het duel door de derde Hamburgse treffer aan te tekenen. HSV klimt door de zege naar de vijftiende plek.

SC Freiburg - Schalke 04 0-1
Schalke lijkt weer terug in de top en staat na de zege bij Freiburg vierde. Dortmund heeft net als de grote rivaal twintig punten en speelt later op de zaterdag tegen Bayern. Schalke toonde zich tegen Freiburg effectief, want de thuisploeg kreeg ook goede kansen op de voorsprong. Daniel Caligiuri zorgde uiteindelijk met een van richting veranderd schot voor de winst van Schalke.