Vaste uitblinkers slepen Valencia uit het decemberdal

Reacties

Valencia heeft zaterdagavond in La Liga een overwinning geboekt op Girona: 2-1. Na twee competitienederlagen kon de formatie van trainer Marcelino eindelijk weer eens juichen.

Vaste uitblinkers slepen Valencia uit het decemberdal

Valencia begon fantastisch aan het seizoen, maar ging eind december in de competitie onderuit tegen respectievelijk Eibar (2-1) en Villarreal (0-1). Eerder die maand werd er ook al verloren van Getafe (1-0). Tegen Girona had Valencia ook niet bepaald een geweldige start. Na een ietwat gelukkige actie aan de zijlijn slingerde Johan Mojica de bal voor het doel, waarna Cristian Portu binnenkopte.

Valencia kwam vervolgens terug na een fraaie actie aan de zijlijn van Gonçalo Guedes. De Portugees gaf de bal laag voor, waarna Jonás Ramalho de bal ongelukkig in zijn eigen doel gleed. Kort na de pauze maakte aanvoerder Dani Parejo de verlossende treffer uit een strafschop.

Een kwartier voor het einde maakte Luciano Vietto zijn debuut voor Los Che. Doordat Diego Costa en Vitolo speelgerechtigd zijn voor Atlético Madrid, was er geen plaats meer voor de 24-jarige Argentijn. Op huurbasis maakte hij de overstap naar de club uit de sinaasappelstad. Valencia heeft ook een optie tot koop bedongen. Valencia trok de overwinning uiteindelijk over de streep tegen Girona.

Door de zege komt Valencia op twee punten van Atlético Madrid. De Madrilenen wonnen eerder deze zaterdag van Getafe (2-0). De achterstand op koploper Barcelona bedraagt acht punten, terwijl Barcelona zondag nog in actie komt tegen Levante. Valencia speelt dinsdag de bekerreturn tegen Las Palmas. Hierna wacht een competitieduel met Deportivo La Coruña.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.