VAR grijpt tweemaal in en onthoudt FC Utrecht en Vitesse de winst

Reacties

FC Utrecht en Vitesse hebben zondag een punt overgehouden aan hun onderlinge ontmoeting. In een weinig verheffend treffen speelde de VAR in positieve zin een hoofdrol door twee buitenspelgoals af te keuren.

VAR grijpt tweemaal in en onthoudt FC Utrecht en Vitesse de winst
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 0
Vitesse
Vitesse

Vitesse moest zich zondag redden zonder zijn geschorste trainer Leonid Slutsky, die vanaf de tribune zag hoe zijn team na acht minuten de eerste grote kans noteerde. Na een fout van Rico Strieder loste Thomas Buitink een schot, maar doelman David Jensen stak tijdig een hand uit en bracht redding.

Bij de volgende mogelijkheid voor Vitesse stond Jensen aan de grond genageld, maar was er niemand van Vitesse die tegen de voorzet van Martin Ødegaard aanliep. Aan de overkant ging de bal wél binnen, toen Vitesse te traag opruimde en Sander van de Streek profiteerde. De VAR zette wegens buitenspel echter een streep door zijn rake schot.

De kansen bleven daarna komen voor beide doelen. Een schot van Ødegaard miste echter kracht en aan de overkant kopte Gyrano Kerk vallend twee meter naast het doel. Bryan Linssen, die jubileerde en zijn 250ste wedstrijd in de Eredivisie speelde, was maar weinig voorin te vinden. Na ruim een uur schoot de aanvoerder over en was Vitesses eerste schot op doel pas een feit.

Kort daarna stichtte Ødegaard gevaar met een vrije schop van grote afstand: doelman Jensen keerde zijn poging echter en hield zijn ploeg zo op de been. Het stroperige voetbal dat beide ploegen lieten zien werd meegenomen naar het laatste kwartier, waarin niemand erin slaagde de winst te claimen.

De bal ging nog wel een keer tegen de touwen, maar net als voor rust greep de VAR in. Ditmaal annuleerde hij een rake kopbal van Jake Clarke-Salter vanwege buitenspel. Voor beide teams blijft het doel de komende weken om deel te nemen aan de play-offs. FC Utrecht is iets dichter bij AZ gekomen en Vitesse staat inmiddels pal achter Heracles Almelo.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
6
FC Utrecht
34
15
8
11
60-51
+9
53
7
Heracles Almelo
34
15
3
16
61-68
-7
48
8
FC Groningen
34
13
6
15
39-41
-2
45
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.