Vandenbergh zorgt voor blamage Standard Luik

Standard Luik leed zaterdagavond een gevoelige nederlaag. In Luik ging voormalig hekkensluiter AS Eupen met een overwinning aan de haal.

Standard Luik-AS Eupen 1-3 Standard leek na een stroeve competitiestart eindelijk op het goede spoor. Zaterdagavond bleek daar echter niets van. Voormalig FC Utrecht-spits Kevin Vandenbergh profiteerde binnen 25 minuten spelen twee keer van slecht ingrijpen in de Standard-defensie.

Door de twee treffers van de aanvaller zaten de bezoekers op rozen. Eupen kon achterover leunen en de verdedigende stellingen innemen. Standard kon vervolgens maar geen bres slaan in de hechte verdediging van de bezoekers.

Toch kwam de aansluitingstreffer er wel. Gohi Bi Cyriac krulde op fraai wijze de bal in het doel. Vier minuten voor het einde maakte Abderazak Jadid aan alle twijfel een einde. Zijn benutte strafschop completeerde een verschrikkelijke avond voor Luik: 1-3.

Door de onverwachte zege draagt Eupen de rode lantaarn over aan Charleroi. Bovendien boekte de ploeg pas de tweede winstpartij van het seizoen.

Luik liet daarentegen een mooie gelegenheid onbenut verder te stijgen in België. Een overwinning had immers een gedeelde tweede plaats tot gevolg gehad, nu moeten de Rouches het doen met de vijfde stek.

Overige uitslagen: Sint-Truiden-SV Zulte Waregem 0-3 KV Kortrijk-Germinal Beerschot 4-0 KV Mechelen-Charleroi 2-0 Lierse-SC Lokeren 2-2 Foto: VI Images