Vanden Borre moet in Brussel weer discipline krijgen

Trainer John van den Brom laat rechtsback Anthony Vanden Borre weer meetrainen met de A-kern van de selectie van Anderlecht. De verdediger annex middenvelder werd onlangs gecontracteerd door de Brusselse club, nadat hij sinds de zomer zonder club zat.

Vanden Borre moet in Brussel weer discipline krijgen

Vanden Borre raakte langzamerhand de grip op zijn carrière kwijt door blessures en wangedrag. Van den Brom heeft de Belg een contract gegeven tot het einde van het seizoen. 'Anthony krijgt een individueel programma zodat hij zo snel mogelijk weer in vorm is', zegt Van den Brom tegen Sporza.

Tussen 2003 en 2007 stond Vanden Borre ook al onder contract in Brussel. 'We gaan ervoor proberen te zorgen dat Anthony zich goed voelt, want dat heeft hij blijkbaar nodig. Zijn individuele programma zal zich meer bij ons afspelen dan bij de beloften. In de play-offs hoop ik over hem te beschikken.'

Vanden Borre gold ooit als een van de grootste talenten van België en verkaste na zijn periode bij Anderlecht naar Fiorentina. Vervolgens kwam hij uit voor Genoa, Portsmouth en RC Genk. Bij zijn laatste werkgever heeft Van den Brom informatie ingewonnen.

Aanvaring'Besnik Hasi (assistent-coach, red.) heeft me verzekerd dat Anthony een goeie speler is. Na de bekerwedstrijd tegen Racing Genk is Mario Been me komen zeggen dat Vanden Borre de beste rechtsachter van België is.' Bij Genk vertrok Vanden Borre na een aanvaring met zijn trainer.

De Belg hoopt zijn carrière bij Anderlecht weer een boost te geven, nadat hij het een tijd geleden niet meer zag zitten met zijn loopbaan. Herman Van Holsbeeck, technisch directeur van de club, werd gecontacteerd door de 23-voudige international. 'Toen zijn management belde, zei ik eerst nee. Daarna belde hij zelf', aldus Van Holsbeeck.

'Anthony had zich getest bij West Ham United en was tot de vaststelling gekomen dat hij eigenlijk geen voetballer meer was. Hij klonk radeloos: Zonder voetbal ben ik niets, ik vraag een laatste kans.. Over zijn talent kan geen discussie bestaan. Bij Anthony gaat het veeleer over speldiscipline en over regelmaat. Ik heb het gevoel dat hij de ernst van de situatie begrijpt', sluit de technisch directeur af.

Zondag (morgen) speelt Anderlecht om 18.00 uur tegen Standard Luik. De koploper staat acht punten voor op achtervolger SV Zulte Waregem.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen