Vanaken steelt met wondervolley de show in Belgische Klassieker

Reacties

Club Brugge heeft dankzij Hans Vanaken de Belgische Klassieker tegen Anderlecht gewonnen. Hoogtepunt van de wedstrijd was zijn wondervolley voor rust.

Vanaken steelt met wondervolley de show in Belgische Klassieker
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
1 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Het seizoen van Anderlecht verloopt dramatisch, maar in de laatste weken voor de winterstop toonde de Belgische grootmacht voorzichtige tekenen van herstel. Derrick Luckassen vormde samen met Vincent Kompany het centrale verdedigingsduo bij de thuisclub, waar Antoine Colassin zijn debuut maakte. Aanvoerder Ruud Vormer had een basisplaats aan de kant van de bezoekers.

Uitgerekend Colassin opende halverwege de eerste helft de score in het Constant Vanden Stockstadion. De achttienjarige debutant werkte op aangeven van Alexis Saelemaekers binnen. Kompany had kort daarvoor aan de andere kant een inzet van David Okereke van de lijn gehaald. Vijf minuten voor rust kwam Club Brugge op gelijke hoogte door een heerlijk doelpunt van Vanaken. Nadat een vrije trap van Vormer in de muur belandde, volleerde zijn ploeggenoot van afstand fraai binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust waren de bezoekers grote delen de bovenliggende partij, maar gescoord werd er lang niet. Tien minuten voor tijd kreeg Anderlecht dan toch het deksel op de neus. Vormer stuurde Charles De Ketelaere weg en die trok de bal vanaf de rechterkant voor. Daar stond de afgelopen zomer nog met Ajax in verband gebrachte Vanaken vrij en zonder hem echt goed te raken belandde de bal in het doel van Hendrik Van Crombrugge.

Die klap kwam Anderlecht niet meer te boven, waardoor de ploeg van trainer Frank Vercauteren zijn zevende competitienederlaag van het seizoen leed. Club Brugge gaat na de winst in de Belgische Klassieker fier aan kop. De voorsprong op AA Gent en Antwerp FC, die beide een wedstrijd meer speelden, bedraagt tien punten.

Bekijk hier al onze video's
Meer H. Vanaken
Meer over H. Vanaken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.