Van Wonderen had Noppert-explosie niet durven voorspellen

Reacties

De razendsnelle ontwikkeling van Andries Noppert is hoogst opmerkelijk te noemen, vrijdag werd hij beloond voor zijn groei met een uitverkiezing in de voorselectie van het Nederlands elftal. Trainer Kees van Wonderen werkt nu zo'n anderhalf jaar samen met Noppert, hij had deze ontwikkeling ook niet kunnen voorspellen.

Van Wonderen had Noppert-explosie niet durven voorspellen
© Pro Shots

Anderhalf jaar geleden kwam Noppert als clubloze keeper terecht bij Go Ahead Eagles, waarna hij zich snel in de harten van de fans uit Deventer keepte. Van Wonderen maakte deze zomer als trainer de stap van Go Ahead naar SC Heerenveen en hij nam Noppert mee. In gesprek met VI keek hij eerder deze week terug op de ontwikkeling van de goalie. Van Wonderen is daardoor verrast.

'Toen hij vorig jaar bij Go Ahead kwam had ik dit niet zien aankomen. Hij kwam als tweede man achter Warner Hahn, met het idee hem klaar te stomen voor als er iets met Warner zou gebeuren. In de oefenwedstrijden die we Andries lieten spelen maakte hij aanvankelijk niet zo’n stabiele indruk. Hij klopte niet echt op deur, om het zo maar te zeggen', haalt Van Wonderen herinneringen op.

Toen de deur eenmaal op een kier kwam te staan, ging het snel. Van Wonderen: 'Het leek alsof hij zich had neergelegd bij een rol op het tweede plan. Niet gek, want hij was immers ook bij zijn vorige clubs jarenlang tweede keeper geweest. We zijn hem in dat opzicht wel gaan triggeren en uitdagen, er mocht wel iets meer pit in komen. Op een gegeven moment begon Warner foutjes te maken en hebben we Andries de kans gegeven. Vanaf dat moment is zijn carrière geëxplodeerd, dat had niemand op deze manier kunnen voorspellen. Heel mooi voor hem en heel mooi om te zien.'

De concurrentiestrijd onder de lat bij Oranje is heftig, naast Noppert kregen ook Justin Bijlow (Feyenoord), Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg) en Remko Pasveer (Ajax) een plekje in de voorselectie. Over twee weken maakt bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve selectie bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.