Van Wonderen beduusd na 'bizarre ontknoping' Oranje Onder-17

Reacties

De wedstrijd tussen Oranje Onder-17 en de leeftijdsgenoten van Ierland kende maandagavond een curieus slot. Daishawn Redan miste in de penaltyreeks de vijfde strafschop van Nederland, maar mocht opnieuw aanleggen, omdat de Ierse doelman James Corcoran van zijn doellijn was gekomen. Corcoran kreeg daar zijn tweede gele kaart voor; Redan scoorde in tweede instantie wél.

Van Wonderen beduusd na 'bizarre ontknoping' Oranje Onder-17

'Een bizarre ontknoping, dat kun je wel zeggen, ja', reageerde KNVB-coach Kees van Wonderen na afloop op de website van OnsOranje. 'Natuurlijk zijn we blij dat we naar de halve finale gaan, maar liever doe je dat op een andere manier.' Na een zeer succesvolle groepsfase kwam Nederland in de kwartfinale van het EK tegen het stugge Ierland niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na de wedstrijd volgde er geen verlenging, maar direct een strafschoppenreeks.

Oranje-doelman Joey Koorevaar keerde de eerste Ierse penalty en daarna werden er acht strafschoppen op rij benut. Redan kreeg de taak om Nederland naar de kwartfinale te schieten, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Corcoran. De arbitrage oordeelde echter dat de doelman van zijn doellijn was gekomen en Corcoran werd bestraft met een tweede gele kaart. Redan mocht opnieuw aanleggen en passeerde vanaf elf meter veldspeler Oisin McEntee, die na de rode prent voor zijn ploeggenoot het keepershirt had aangetrokken.

Koorevaar stond er met zijn neus bovenop. 'Hij kwam van zijn lijn, absoluut. Ik heb dat direct aangegeven en zag dat ook de assistent-scheidsrechter dat deed. En dat hij geel kreeg; dat had de scheidsrechter vooraf tegen ons gezegd, dus dat leek me wel terecht', aldus de goalie van Oranje. Donderdag speelt Nederland in de halve finale tegen gastland Engeland.

O'Neill
De Ierse bondscoach Martin O'Neill walgde van het onrecht dat Ierland Onder-17 in zijn ogen werd aangedaan. De manager was als toeschouwer bij het duel aanwezig en stormde na afloop van de tribune af en liep het veld af, om scheidsrechter Zbynek Proske de les te lezen. Mogelijk krijgt dit nog een staartje voor O'Neill.

De beelden van de krankzinnige slotfase:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.