Van Wolfswinkel voor het eerst sinds hersenoperatie terug op trainingsveld

Reacties

Ricky van Wolfswinkel kan zich weer een klein beetje profvoetballer voelen. FC Basel brengt naar buiten dat de aanvaller woensdag voor het eerst sinds zijn hersenoperatie in augustus weer op het trainingsveld is verschenen.

Van Wolfswinkel voor het eerst sinds hersenoperatie terug op trainingsveld
© Pro Shots

Halverwege de maand augustus werd bekend dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft en twee weken later werd hij daar met succes aan geopereerd. Na die ingreep werd er gesproken over een rustperiode van minstens zes maanden. Pas na de behandeling kon er meer worden gezegd over de periode van zijn afwezigheid.

Met dit statement werd er gevreesd voor het einde van de loopbaan voor Van Wolfswinkel, maar Basel heeft woensdag zeer goed nieuws over de Nederlander kunnen brengen. De aanvaller stond voor het eerst sinds zijn operatie weer op het trainingsveld en kon wat lichte oefeningen doen. Basel benadrukt dat de Nederlander nog geen fysiek contact mag opzoeken en dat ook kopballen strikt verboden zijn.

Van Wolfswinkel staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij Basel, waarvoor hij begin dit seizoen nog scoorde tegen PSV in de tweede voorronde van de Champions League. Aan de start van dit voetbaljaar kwamen zijn ploeggenoten al met een emotionele steunbetuiging aan de Nederlander. Voorafgaand aan de uitwedstrijd bij Xamax Neuchâtel (0-3 winst) liepen zij allemaal het veld op in shirts met daarop de naam van Van Wolfswinkel en zijn rugnummer 9.

Een hersenaneurysma is een verwijding in de wand van een slagader van de hersenen. Dat verhoogt de kans dat het bloedvat scheurt, en dat zou weer een hersenbloeding veroorzaken.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. van Wolfswinkel
Meer over R. van Wolfswinkel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.