Van Wolfswinkel over concurrent in de spits: 'Hij verdient daar te spelen'

Reacties

Ricky van Wolfswinkel, als invaller verantwoordelijk voor twee goals tegen Almere City FC, is niet verontwaardigd over zijn reserverol bij FC Twente aan het begin van het seizoen. Hij gaat de concurrentiestrijd met Manfred Ugalde aan.

Van Wolfswinkel over concurrent in de spits: 'Hij verdient daar te spelen'
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
1 - 4
FC Twente
FC Twente

Van Wolfswinkel startte in de heenwedstrijd tegen Riga FC in de derde voorronde van de Conference League, maar begon de overige officiële duels van Twente op de bank. Zo ook zondag bij de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen voor Twente. Na rust kwam hij in het veld, om in de slotfase tweemaal te scoren.

Opvallend genoeg kwam Van Wolfswinkel als buitenspeler in het veld. 'Iedereen weet dat ik een spits ben, maar soms komt het zo uit dat je als linksbuiten moet spelen en dat doe ik met alle liefde. Ik denk dat ik daar ook belangrijk kan zijn voor de ploeg', legt hij uit op de website van FC Twente. De spits koestert geen wrok vanwege zijn reserverol. 'Ugalde heeft het eind vorig seizoen fantastisch gedaan en dan verdient hij het ook om daar nu te spelen. Maar ik ben ook iemand die blijft pushen voor de spitspositie', is de huidige topscorer van de Eredivisie - Steven Bergwijn van Ajax maakte ook twee goals in de eerste speelronde - strijdvaardig.

Trainer Joseph Oosting is blij dat zijn invallers het zo goed deden tegen Almere City. 'Ik vind het goed dat we meerdere keuzes hebben en dat de concurrentie groot is. Dat maakt een team ook scherp en alert.' Scherp en alert was Twente niet de gehele wedstrijd, aldus de coach. 'Ik ben tevreden over de uitslag, maar ik vind wel dat we het ons in bepaalde fases van de wedstrijd wel heel erg lastig hebben gemaakt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.