Van Wolfswinkel maakt eerste Twente-goal, Utrecht verslaat Bochum

Verschillende Nederlandse clubs oefenden zaterdag tegen clubs uit de Bundesliga. Bij FC Twente maakte Ricky van Wolfswinkel zijn eerste goal, FC Groningen verloor van Borussia Mönchengladbach en FC Utrecht versloeg VfL Bochum.

Arminia Bielefeld - FC Twente 1-1
Voor FC Twente was het oefenduel met Arminia Bielefeld de tweede echte test, na het anderhalve treffen met ADO Den Haag van vorige week. Trainer Ron Jans koos voor de sterkst mogelijke opstelling nu Kik Pierie, Jody Lukoki en Virgil Misidjan geblesseerd zijn. Van Wolfswinkel startte en maakte halverwege zijn eerste goal. Proefspeler Denilho Cleonise werd gevloerd, waardoor Twente een penalty kreeg. Van Wolfswinkel schoot vervolgens raak. Na een kopbal op de paal in de eerste helft maakte Bielefeld na rust gelijk. Fabian Klos zorgde met zijn hoofd voor 1-1 voor de ploeg van Mike van der Hoorn en co, waar trainer Frank Kramer nog verraste door diep in de slotfase zeven keer te wisselen.

Borussia Mönchengladbach - FC Groningen 2-1
Ook FC Groningen kende een goede graadmeter in Duitsland met het Borussia Mönchengladbach van trainer Adi Hütter. De nummer acht van het afgelopen Bundesliga-seizoen kwam na een kwartier op voorsprong via Lars Stindl, die keeper Peter Leeuwenburgh klopte met een kopbal uit een vrije trap. Door een eigen goal van Azor Matusiwa, die een voorzet van Patrick Herrmann ongelukkig binnenwerkte, stond het tijdens de rust 2-0. Vroeg in de tweede helft deed Michael de Leeuw iets terug.

VfL Bochum - FC Utrecht 0-2
FC Utrecht deed wat Vitesse afgelopen donderdag ook lukte: het gepromoveerde VfL Bochum verslaan. De ploeg van trainer René Hake kreeg de openingstreffer in de schoot geworpen door Bochum-keeper Manuel Riemann, die de bal inleverde bij Bart Ramselaar. De middenvelder opende de score. Halverwege de tweede helft volgde de 2-0 via opnieuw Ramselaar, die combineerde met Gyrano Kerk en Hidde ter Avest en zelf scoorde.