Van Wolfswinkel looft teamgenoot: ‘Als ik Feyenoord was, zou ik hem direct halen’

Reacties

Ricky van Wolfswinkel is trots op de prestaties van FC Twente in het afgelopen seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans eindigde op de vierde plaats, met slechts drie punten achterstand op Feyenoord. De spits prijst in gesprek met VI zijn medespelers en geeft topclubs een scoutingtip mee.

Van Wolfswinkel looft teamgenoot: ‘Als ik Feyenoord was, zou ik hem direct halen’
© Pro Shots

‘Een vierde plek met FC Twente, dat is echt niet normaal. Als je kijkt hoe we dat voor elkaar hebben gekregen, dat is razend knap’, steekt Van Wolfswinkel de loftrompet. ‘Er is echt iets ontstaan, een hecht team met spelers die voor elkaar door het vuur gingen. En met een staf, die het beste uit de ploeg wist te halen. De sfeer was heel goed, de lach is de basis voor succes. Daar geloof ik echt in.’

Van Wolfswinkel was met 16 doelpunten in 32 duels een belangrijke spil in het succes van FC Twente. Ook doelman Lars Unnerstall, die het hoogste reddingspercentage (73,98 procent) noteerde van alle Eredivisie-doelmannen met minstens vijftig reddingen, kende een sterk seizoen. ‘Maar ik wil zeker ook andere jongens noemen’, benadrukt Van Wolfswinkel.

‘Michal Sadílek bijvoorbeeld, dat is dus echt een topper. FC Twente heeft een gouden slag geslagen door hem over te nemen van PSV’, vindt de spits. ‘En Mees Hilgers. Geloof me nou, de topclubs zitten te slapen. Als ik Feyenoord was, zou ik hem direct halen.’

Het volledige interview met Ricky van Wolfswinkel is nu te lezen in de nieuwste VI en verschijnt later deze week ook op VI PRO. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.