Van Wolfswinkel kan nederlaag in derby niet voorkomen

Benfica mag zich de nieuwe lijstaanvoerder van de Portugese Liga Sagres noemen. Het thuisduel met stadsgenoot Sporting Lissabon werd nipt gewonnen, door een doelpunt van Javi García (1-0). Sporting kwam al sinds januari 2006 niet meer tot een competitieoverwinning in Éstadio da Luz.

Op slag van rust was de eindstand al bereikt. Het doelpunt van García kon door Sporting niet meer ongedaan worden gemaakt. Vlak na rust ontving Ricky van Wolfswinkel een gele kaart. Ondanks het feit dat de Nederlander negentig minuten speelde, kwam hij niet tot scoren.

Benfica sloot het duel af met tien man, na twee gele kaarten voor Oscar Cardozo. Sporting staat nog steeds derde in Portugal. FC Porto, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, staat tweede. Foto: VI Images