Van Wijk neemt bekritiseerde Bandé in bescherming

Reacties

Hassane Bandé heeft zijn bijdrage geleverd aan de jacht op handhaving van KV Mechelen. Maar het spel van de toekomstig Ajacied was ook aanleiding voor kritiek.

Van Wijk neemt bekritiseerde Bandé in bescherming

Bandé tekende zaterdag voor de assist van de enige treffer tegen Eupen. Invaller Nicklas Pedersen maakte op aangeven van de Burkinees een einde aan een improductieve periode van KV Mechelen in thuisduels. Malinwa had sinds 2 december niet meer gescoord Achter de Kazerne. Het doelpunt was genoeg voor drie cruciale punten. KV Mechelen deed de laatste plaats over aan Eupen.

Maar Bandé kreeg ook de nodige kritiek tijdens de wedstrijd. De aanvaller, die de pogingen van Ajax hem in de winterstop al te halen zag mislukken, werd verweten te weinig oog te hebben voor zijn teamgenoten. Bovendien miste hij enkele riante kansen bij een 0-0 stand.

Trainer Dennis van Wijk, die Bandé enkele weken geleden nog betitelde als een speeltuin-voetballer, nam zijn aanvaller in bescherming. 'Ik twijfel of hij wel door had dat Rob Schoofs vrij liep aan de tweede paal', keek de Nederlander terug op een van de meest in het oog springende momenten van de wedstrijd.

Bandé kan dit seizoen goede statistieken overleggen. De negentienjarige aanvaller had een direct aandeel in elf van de 24 competitietreffers die KV Mechelen dit seizoen maakte. De Burkinees nam zelf negen doelpunten voor zijn rekening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.