Van topaankoop tot thuisblijver: Valencia loost peperdure miskoop

Reacties

Hij kostte Valencia vier jaar geleden nog 22 miljoen euro, maar nu wilde de nieuwe werkgever van Jasper Cillessen zo graag van hem af dat Aymen Abdennour gratis mag vertrekken naar Turkije. Daar wordt Kayserispor de nieuwe club van de Tunesische verdediger.

Van topaankoop tot thuisblijver: Valencia loost peperdure miskoop

Daarmee is een veelbelovend huwelijk uiteindelijk pijnlijk op de klippen gelopen. Valencia dacht in de zomer van 2015 met Abdennour een nieuwe topverdediger in huis te halen, nadat hij in de Ligue 1 indruk had gemaakt voor AS Monaco en eerder al bij Toulouse. Ook in zijn eerste seizoen in Mestalla was de kopsterke linkspoot nog basisspeler, maar daarna ging het bergafwaarts met zijn loopbaan.

In zijn tweede seizoen bij Valencia kwam Abdennour nog maar veertien keer in actie in alle competities. Op dat aantal bleef de teller in het seizoen 2017/18 ook steken bij Olympique Marseille, dat hem voor twee seizoenen inlijfde als huurling. De terugkeer naar Frankrijk had niet het gewenste effect. Afgelopen seizoen speelde Abdennour mede door blessureleed zelfs niet één keer.

Aymen Abdennour kan Lionel Messi in maart 2017 niet van scoren afhouden tijdens Barcelona-Valencia.
Aymen Abdennour kan Lionel Messi in maart 2017 niet van scoren afhouden tijdens Barcelona-Valencia.

Zijn perspectieven bij Valencia waren onderwijl zo verslechterd dat Abdennour onlangs van trainer Marcelino te horen kreeg dat hij thuis kon blijven, terwijl de voorbereiding op het nieuwe seizoen toch echt is begonnen. De boodschap was duidelijk: de voormalige topaankoop mocht weg. Zijn contract werd ontbonden en Kayserispor (de club van Deniz Türüc en Bilal Basaçikoglu) pikt hem nu op.

Daarmee gaat Abdennour de geschiedenis in als een van de slechtste aankopen ooit van Valencia, dat helemaal niks terugziet van de forse transfersom die het vier jaar geleden nog neertelde voor de Tunesiër. De transferzomer van 2015 was sowieso geen gelukkige voor Los Che. Ook Álvaro Negredo, voor 28 miljoen euro overgekomen van Manchester City, geldt inmiddels als miskoop in Mestalla.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.