Van 't Schip trekt conclusies en vertrekt: 'Het strookt niet met elkaar'

Reacties

John van 't Schip vertrekt per 31 december als bondscoach van Griekenland. De 57-jarige trainer maakt via Instagram bekend dat hij heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Van 't Schip trekt conclusies en vertrekt: 'Het strookt niet met elkaar'

Van 't Schip ging in de zomer van 2019 aan de slag bij Griekenland. De geboren Canadees loodste Griekenland naar de derde plaats in de kwalificatiegroep voor het EK en dat was niet genoeg voor zowel directe plaatsing als play-offs. In de Nations League bleef Griekenland steken op de tweede plaats achter Slovenië. Griekenland stroomde daardoor niet door naar League C. Griekenland slaagde er evenmin in zich te kwalificeren voor het WK in Qatar. Spanje en Zweden finishten in Groep B op de eerste twee plaatsen; Griekenland werd derde.

Ondanks dat Van 't Schip er dus niet in slaagde Griekenland naar een eindtoernooi te loodsen, voerde hij gesprekken met de bond om het contract eventueel te verlengen. 'Maar de bond neemt zo veel tijd voor het nemen van een beslissing over de toekomst dat ik voel dat het tijd is om verder te gaan', schrijft Van 't Schip.

Daarnaast is er een verschil van inzicht over de visie: 'Het strookt niet met elkaar.' Van 't Schip schrijft onder meer: 'Je moet geloven in een proces en daar niet van afwijken. Om succes te hebben, moet iedereen op dezelfde lijn zitten.'

Van 't Schip heeft dan ook besloten om te vertrekken, net als onder anderen zijn rechterhand Aron Winter. 'Ik wil de bond bedanken voor de kans die men mij heeft gegeven om het nationale team te coachen. Speciale dank gaat uit naar al het personeel en de spelers, die alles hebben gegeven', aldus Van 't Schip

Van 't Schip was eerder trainer bij PEC Zwolle, Melbourne Heart, Chivas en FC Twente en was ook assistent-coach bij Ajax en Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.