Van 't Schip slachtoffert Griekse sterren en stuurt uitnodiging naar Alkmaar

Reacties

Bondscoach John van 't Schip grijpt rigoureus in bij Griekenland. Voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië (12 oktober) en Bosnië-Herzegovina (15 oktober) heeft Van 't Schip besloten meerdere vaste waarden niet uit te nodigen.

Van 't Schip slachtoffert Griekse sterren en stuurt uitnodiging naar Alkmaar
© Pro Shots

Donderdag maakte Van 't Schip zijn 25-koppige selectie bekend voor de twee duels die eraan komen. De opvallendste afwezige in zijn groep is 42-voudig international Kostas Manolas. De 28-jarige verdediger van Napoli was de laatste jaren altijd present bij Griekenland en speelde een maand geleden nog mee tegen zowel Finland als Liechtenstein, maar is zijn plek tijdelijk kwijtgeraakt.

Griekenland staat er abominabel voor in de EK-kwalificatiereeks. In Groep J neemt het land de vijfde plaats in met vijf punten uit zes wedstrijden: na een zege in de eerste wedstrijd tegen Liechtenstein volgden twee remises en nederlagen. Slechts Liechtenstein (één punt) doet het slechter.

Manolas is niet de enige speler van naam die ontbreekt: ook Sokratis Papastathopoulos (90 caps), aanvoerder Vasilis Torosidis (101 caps) en middenvelder Andreas Samaris (39 caps) hoeven zich niet te melden in de EK-kwalificatiereeks. Het lijkt erop dat Van 't Schip met de non-selectie van de vier een signaal wil afgeven, schrijven de Griekse media.

Kostas Mitroglou is ook niet opgenomen in de selectie. De aanvaller, die dit seizoen op huurbasis bij PSV speelt,  deed in maart van dit jaar voor het laatst mee, toen hij als invaller binnen de lijnen verscheen tegen Liechtenstein.

Drie andere Grieken in de Eredivisie zijn wel opgeroepen: Willem II'ers Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis zijn opnieuw bij de selectie gehaald en AZ-verdediger Pantelis Hatziadiakos zit voor het eerst bij de groep. De 22-jarige Hatziadiakos kwam op jeugdniveau al uit voor Griekenland Onder-17 en Griekenland Onder-21.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Griekenland
Meer over Griekenland
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.