Van 't Schip rekent op 'belangrijke' Berghuis tijdens return in Noorwegen

Reacties

John van 't Schip is blij dat Steven Berghuis weer beschikbaar is voor de return tegen FK Bodø/Glimt. De trainer van Ajax was zondag na het gelijkspel tegen NEC duidelijk over zijn buitenspelers. Met de afwezigheid van Berghuis en Steven Bergwijn moest Ajax volgens Van 't Schip veel kwaliteit inleveren.

Van 't Schip rekent op 'belangrijke' Berghuis tijdens return in Noorwegen
© Pro Shots
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
nv
1 - 2
Ajax
Ajax

Van 't Schip heeft geen spijt van zijn uitspraken. 'Jij noemt het fel, dat is maar hoe je het wilt uitleggen. Ik denk dat het wel meeviel. We weten dat we ergens naartoe willen, maar daar nog niet zijn. Als Ajax wil je altijd gaan voor de eerste plek, maar dit jaar blijkt dat niet het geval. Dat heeft zijn redenen', legt Van 't Schip uit tijdens de persconferentie in Noorwegen. 

'Het is een groot verschil als je met Berghuis of Bergwijn kan spelen. Het zijn twee belangrijke en ervaren spelers in de voorhoede. Nu had je twee jongens daar staan, die het of nog niet gewend waren of heel jong zijn.'

Volgens Van 't Schip is Berghuis cruciaal in het spel van Ajax. 'Steven is een belangrijke speler voor ons, ook de aanvoerder. Ik ben blij dat hij weer terug is. Hij heeft goed kunnen trainen de afgelopen dagen, zondag redde hij net niet.'

'Nu is hij er wel weer bij en dat scheelt. Hij heeft de afgelopen maanden laten zien dat hij een groot aandeel heeft in het aanvallende gedeelte. Ook met het maken van goals zelf. Hij is geen twijfelgeval meer voor morgen', benadrukt de coach.

Wie wel een twijfelgeval blijft voor donderdag is Jordan Henderson. De Engelse middenvelder had wat pijntjes na de wedstrijd tegen NEC. 'Een aantal spelers moeten we nog even bekijken op de training vanavond. Onder anderen Henderson, die afgelopen zondag ook al last had', vertelt Van 't Schip aan ESPN. Dat zou betekenen dat Branco van den Boomen morgen wel eens kan starten. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.