Van 't Schip lijkt WK-droom uit het hoofd te moeten zetten

Griekenland lijkt een ticket voor de play-offs te kunnen vergeten. De Grieken kregen dinsdag op bezoek bij Zweden de meeste kansen, raakten paal en lat, maar scoorden niet. Dat kwam de ploeg van John van 't Schip duur te staan.

Zweden
Zweden
2 - 0
Griekenland
Griekenland

Griekenland behaalde negen punten uit de eerste vijf wedstrijden en deed naast favorieten Spanje en Zweden serieus mee in Groep B, waardoor de druk er voor het uitduel in Solna vol op stond. Georgios Masouras en AZ-aanvaller Vangelis Pavlidis waren voor rust dicht bij een Griekse openingstreffer, maar beide pogingen raakten het aluminium.

Na rust greep Zweden de leiding door een benutte penalty van Emil Forsberg. De aanvaller van RB Leipzig profiteerde van een domme overtreding Konstantinos Mavropanos (1-0). Twintig minuten voor tijd verdubbelde Alexander Isak de score. De voormalig Willem II'er rondde op aangeven van Robin Olsen fraai af en bepaalde de eindstand op 2-0.

Uit zicht
Door de nederlaag zijn de play-offs voor Griekenland uit zicht. De achterstand op koploper Zweden bedraagt met nog twee duels te gaan zes punten, terwijl nummer twee Spanje tot op heden vier punten meer verzamelde dan de Grieken.