Van 't Schip hard over gepasseerde Martha

Reacties

Linksback Ar'Jany Martha is bewust niet meegenomen naar Noorwegen door Ajax-trainer John van 't Schip. De coach is niet tevreden over de verdediger die dit seizoen leek door te breken. Dit sprak hij uit op het persmoment richting de returnwedstrijd tegen Bodø/Glimt.

Van 't Schip hard over gepasseerde Martha
© Pro Shots
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
nv
1 - 2
Ajax
Ajax

Ajax maakte woensdagochtend bekend welke spelers mee zijn gegaan naar Noorwegen. De naam van Martha stond niet op de lijst en dat heeft niets met een blessure te maken. 'Hij is geen rechtsbuiten, hoewel hij jarenlang op die positie heeft gespeeld. De laatste maanden is hij op linksback terechtgekomen, al voordat hij bij ons kwam. Nu Steven Berghuis terug is, zou hij weer op linksback terechtkomen en op links hebben we andere voorkeuren. Dat is zeker pijnlijk', aldus Van 't Schip.

De Ajax-coach was niet tevreden met wat hij zag van Martha. 'Het hoort bij het proces waarin hij zit. We zitten hier bij een profclub, het is geen liefdadigheidsinstelling. Je moet presteren en goed spelen, dat lukte hem duidelijk niet. Het gaat er ook om hoe je in het veld staat, dat was niet goed genoeg. We voelden niet dat er iemand stond die er vol voor ging, om wat voor een reden dan ook. Daarom hebben we besloten dat hij niet meegaat.'

Martha werd enkele jaren geleden door Ajax overgenomen uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, sindsdien speelde hij bijna honderd wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen kreeg hij de kans bij het eerste, maar Martha is inmiddels dus flink gezakt in de pikorde.

In de selectie van Ajax is Borna Sosa de enige pure linksback, hoewel Jorrel Hato en Devyne Rensch dit seizoen ook op de linkerflank hebben gespeeld. Ajax speelde afgelopen weekend en de heenwedstrijd tegen Bodø/Glimt met Hato op links, in de Johan Cruijff Arena speelde Ajax tegen de Noren op het nippertje met 2-2 gelijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.