Van 't Schip gooit het om: Ajax met vijf verdedigers tegen AZ

Reacties

John van 't Schip gooit het roer om voor het duel met AZ. De Ajax-trainer treedt in Alkmaar aan met vijf verdedigers. Daarmee breekt hij met de Ajax-traditie.

Van 't Schip gooit het om: Ajax met vijf verdedigers tegen AZ
AZ
AZ
2 - 0
Ajax
Ajax

Achter de namen van Steven Berghuis en Jordan Henderson staat voor de wedstrijd tegen AZ nog een groot vraagteken en omdat Ajax ook tegen FK Bodø/Glimt achterin weer bijzonder kwetsbaar was, lijkt Van 't Schip toch het zekere voor het onzekere te willen nemen door een extra verdediger op te stellen, om de defensieve risico's zoveel mogelijk te beperken. Overigens lijkt ook Tristan Gooijer het duel met AZ niet te halen, Anton Gaaei is normaal gesproken zijn vervanger. Brian Brobbey is waarschijnlijk wel fit genoeg.

Opvallend genoeg zag Van 't Schip voor de eerste wedstrijd tegen Bodø/Glimt nog geen reden om van systeem te veranderen. 'We zijn begonnen met een bepaalde manier van werken, waarbij we er continu op hameren hoe we willen spelen. Daar hebben we ook resultaten mee behaald. Natuurlijk zijn er dingen voor verbetering vatbaar, maar het wil niet zeggen dat die punten met een ander systeem plots beter gaan. De meeste spelers zijn bovendien gewend aan een 4-3-3-formatie', zei hij toen.

Ajax gaat het duel met AZ in als nummer vijf van de Eredivisie. De Alkmaarders hebben drie punten meer en staan vierde. De wedstrijd in het AFAS Stadion begint om 16.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.