Van 't Schip deelt ondanks afwezigheid goed nieuws over Henderson en Berghuis

Reacties

John van ‘t Schip heeft Jordan Henderson en Steven Berghuis tegen Excelsior nog buiten de selectie gelaten, maar heeft wel goed nieuws voor Ajax. Het van een blessure terugkerende duo is er tijdens het eerstvolgende duel tegen FC Volendam waarschijnlijk gewoon weer bij.

Van 't Schip deelt ondanks afwezigheid goed nieuws over Henderson en Berghuis
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Excelsior
Excelsior

Dinsdag liet Van ‘t Schip het meespelen van Henderson en Berghuis tegen Excelsior nog open, maar de namen van het tweetal zijn niet op het wedstrijdformulier te zien. Niet in de basis en niet op de bank, maar er is wel een duidelijk licht aan het eind van de tunnel: Volendam-uit is het richtpunt.

'Daar hebben we overleg over gehad, hij was er twee trainingen bij. Het was te kort', begint Van ‘t Schip tegenover ESPN over Henderson. 'Hij is er wel weer bij, maar heeft een langer de tijd nodig om naar Volendam toe te werken, dat komt beter uit. Anders had hij vandaag hooguit een invalbeurt gekregen. Dat was niet het proces van hem en voor ons was het niet ideaal geweest. Volendam haalt hij', aldus de duidelijke trainer van de Amsterdammers.

Ook Berghuis gaat Volendam halen, zo oppert Hans Kraaij jr, die hem al even op het parkeerdek had gesproken. 'Ook voor hem geldt dat hij een langere aanlooptijd nodig heeft. Het is wedstrijdritme, Steven is voor de rest fit. Het is net als een voorbereiding, hij is er langer dan zeven of acht weken uit geweest. Dan zit er ook een opbouw in', vervolgt Van ‘t Schip, die ook aangeeft dat Brian Brobbey tegen Excelsior de volle negentig minuten kan spelen. 

Juichen voor Feyenoord
Van 't Schip zag afgelopen zondag dat Feyenoord de finale van de KNVB-beker van NEC won. Dat is goed nieuws voor Ajax, aangezien dat ervoor heeft gezorgd dat er een grote kans is op het ontlopen van de play-offs. Of het raar was om voor de aartsrivaal te zijn? 'Dat is best apart natuurlijk', knipoogt Van 't Schip.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
5
Ajax
34
15
11
8
74-61
+13
56
6
N.E.C.
34
14
11
9
68-51
+17
53
7
FC Utrecht
34
13
11
10
49-47
+2
50
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.