Van Seumeren: 'Vertrouwen spelersgroep in De Jong was broos'

Reacties

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren heeft op de website van FC Utrecht gereageerd op het vroegtijdige vertrek van Jean-Paul de Jong. De Domstedelingen beëindigden de samenwerking met de hoofdcoach dinsdagochtend.

Van Seumeren: 'Vertrouwen spelersgroep in De Jong was broos'

De Jong werd halverwege het vorig seizoen aangesteld na het vertrek van trainer Erik ten Hag naar Ajax. 'Het vertrouwen van de spelersgroep was bij de aanstelling van Jean-Paul broos, maar we hebben toch besloten om hem een kans te geven. Hierbij speelde, naast de ongelukkige timing van de trainerswissel, de wederzijdse loyaliteit een belangrijke rol', zegt Van Seumeren.

'Tijdens de evaluatie deze zomer bleek dat de chemie en communicatie met spelers en staf nog steeds niet optimaal was', vervolgt Van Seumeren zijn toelichting. 'Daarop werd door Jean-Paul de staf anders ingericht (de oud-speler kreeg een manager-achtige rol, red.). Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad, de progressie is niet in lijn met onze sportieve ambities.'

Utrecht meldt dat 'met pijn in het hart' is besloten afscheid te nemen van De Jong. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam: 'We hebben er met z'n allen de afgelopen tijd alles aan gedaan om een werkbare situatie te creëren. Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat het toch niet blijkt te werken. Uiteindelijk hebben Jean-Paul en de club in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen.'

Het duo Marinus Dijkhuizen-Rick Kruys, dat al verantwoordelijk was voor de dagelijkse trainingen én de voetbalinhoudelijke ontwikkelingen, zal op interim-basis het elftal gaan leiden. Zuidam gaat de komende periode gebruiken om een nieuwe hoofdtrainer te vinden. Utrecht, momenteel elfde in de Eredivisie met vijf punten, vervolgt het seizoen op 16 september met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.