FC Utrecht neemt per direct afscheid van Jean-Paul de Jong

Reacties

FC Utrecht gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Domstedelingen hebben maandagavond besloten afscheid te nemen van Jean-Paul de Jong. De huidige situatie was niet langer werkbaar.

FC Utrecht neemt per direct afscheid van Jean-Paul de Jong

Begin dit jaar werd De Jong hoofdtrainer in de Domstad, nadat Erik ten Hag naar Ajax was vertrokken. Het betrof een afspraak met grootaandeelhouder Frans van Seumeren, die de clubicoon eerder had toegezegd de opvolger van Ten Hag te worden.

Een aanstelling die niet breed gedragen werd in de kleedkamer. Toch wist De Jong met FC Utrecht vorig seizoen de finale van de play-offs te halen. Daarin werd uiteindelijk verloren van Vitesse. Wel was er kritiek op het functioneren van De Jong. Met name op communicatief vlak liet het te wensen over.

Deze zomer werd de aanstelling van De Jong grondig geëvalueerd. Daaruit bleek dat De Jong een zekere meerwaarde had voor de club, maar niet per definitie hoofdtrainer was. In de hoop om alsnog de situatie te redden, werden de verantwoordelijkheden in de staf herverdeeld. Zo werden assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys verantwoordelijk voor de dagelijkse trainingen én de voetbalinhoudelijke ontwikkelingen. De Jong werd meer een soort manager.

Na de moeizame competitiestart, FC Utrecht wist niet te winnen van PSV, VVV-Venlo en Fortuna Sittard, besloot de club maandagavond in te grijpen. Het duo Dijkhuizen-Kruys zal op interim-basis het elftal gaan leiden, manager voetbalzaken Jordy Zuidam gaat de komende periode gebruiken om een nieuwe hoofdtrainer te vinden.

Aanvoerder Willem Janssen zei na de eerste competitiewedstrijd tegen PSV nog dat er geen onrust was bij FC Utrecht:

Willem Janssen: 'Er is helemaal geen onrust bij FC Utrecht'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.