Van Schaik: 'We willen veel, maar we kunnen niets'

Reacties

FC Utrecht staat in alle opzichten een drukke zomer te wachten. De nieuwe technische baas Erik ten Hag is officieel nog niet begonnen, maar is achter de schermen al druk bezig met het nieuwe seizoen en had daarover al een onderhoud met zijn staf.

Van Schaik: 'We willen veel, maar we kunnen niets'

Zoals elk jaar is de vraag welke spelers er zullen vertrekken. Tommy Oar (23) gaat transfervrij weg, Kai Heerings (25) verhuist naar SC Cambuur, terwijl de club rekening houdt met een transfer van Robbin Ruiter (28) en Yassin Ayoub (21).

De vraag is ook wat FC Utrecht zelf kan doen op de markt. 'We zijn druk bezig met onze plannen voor het nieuwe elftal en zullen binnen onze mogelijkheden te werk moeten gaan. Sébastien Haller is de eerst grote aankoop die we al gedaan hebben', zegt directeur Wilco van Schaik tegenover Voetbal International.

Van Schaik en eigenaar Frans van Seumeren hebben verder grootse plannen met Stadion Galgenwaard en trainingscomplex Zoudenbalch. Beide accommodaties zijn hard toe aan renovatie, met meer sfeer en comfort, en betere faciliteiten voor toeschouwers, trainers en spelers.

Het grote obstakel in alle plannen is de ingewikkelde eigendomsconstructie, na het faillissement van projectontwikkelaar Memid. Bovendien blijkt het dichtmaken van de hoeken, zoals de leiding graag wil, veel te kostbaar. 'We zitten nog steeds aan tafel met de curator', aldus Van Schaik. 'Zolang het stadion nog in surseance zit, kunnen we nergens definitief over nadenken. We willen veel, maar we kunnen niets.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.